Ongeïnspireerde avond eindigt voor Neymar met zak popcorn op zijn hoofd

Reacties

Fans in Brazilië betaalden veel geld om de nationale ploeg aan het werk te zien in Cuiabá en waren erg teleurgesteld dat het WK-kwalificatieduel met Venezuela in een gelijkspel eindigde. Dit kwam tot uiting via een flink fluitconcert, maar ook een zak popcorn die naar het hoofd van Neymar werd gegooid.

Ongeïnspireerde avond eindigt voor Neymar met zak popcorn op zijn hoofd
© TNT Sports
Brazilië
Brazilië
1 - 1
Venezuela
Venezuela

Beelden van het incident doken vrijdagochtend op (zie video onder). Bondscoach Fernando Diniz was boos. 'Schelden en boeroepen is prima, maar een zak popcorn gooien levert niemand iets op. Het is respectloos tegenover de spelers die hier kwamen en hun best deden.' In die laatste zin konden Braziliaanse media zich niet vinden.

Ge.globo vond dat de spelers juist niet hun best leken te doen. 'Op de derde speeldag van de WK-kwalificatieperiode stelde het Braziliaanse teams de fans in Cuiabá flink teleur. Ze verlieten het veld onder een hels fluitconcert. De manschappen van Diniz oogden ongeïnspireerd en maakten veel fouten in de aanvallende linie. Veel kansen werden onbenut gelaten om de voorsprong uit te breiden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Notícias do Dia linkt het incident aan een eerder protest tegen de hoge ticketprijzen. 'De gemiddelde ticketprijs was zo'n 280 reaal (53 euro, red.) en dan krijg je deze wedstrijd te zien…' Bij O Globo werden de pijlen gericht op Neymar. 'De sterspelers lieten het afweten. Brazilië kreeg echt wel de ruimte om iets aan te richten tegen Venezuela, maar technisch gezien lieten Neymar en Vinícius Júnior het afweten', vindt het grootste sportmedium van Brazilië.

'Het ontbreken van een aanvallende balans is het grootste probleem van dit Brazilië', duidt O Globo. 'Je zag dat Neymar moe werd aan het einde van de wedstrijd, resulterend in dat hij betrokken raakte bij allerlei opstootjes. Zonder een geïnspireerde en frisse Neymar, was er geen andere speler die de aanvallers in stelling kon brengen.' Uiteindelijk kreeg Neymar een 5 als rapportcijfer van ge.globo, maar daarnaast wordt het gemiddelde getoond dat de fans gaven. Zij kwamen uit op een zeer magere 2,3. Niet heel verwonderlijk overigens: elke speler kreeg een lager gemiddelde van de fans dan van de journalist.

Voor Brazilië was het gelijkspel tegen Venezuela het eerste puntenverlies op weg naar het WK van 2026. Met zeven punten uit drie duels is er nog weinig aan de hand voor het land dat nog aan elk mondiaal eindtoernooi meedeed. Brazilië moet in een groep van tien landen bij de eerste zes eindigen om zeker te zijn van WK-deelname.

WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2026 Canada/Mexico/USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
6
5
0
1
8-2
+6
15
2
Uruguay
6
4
1
1
13-5
+8
13
3
Colombia
6
3
3
0
6-3
+3
12
4
Venezuela
6
2
3
1
6-3
+3
9
5
Ecuador
6
3
2
1
5-3
+2
8
6
Brazilië
6
2
1
3
8-7
+1
7
7
Paraguay
6
1
2
3
1-3
-2
5
8
Chili
6
1
2
3
3-7
-4
5
9
Bolivia
6
1
0
5
4-14
-10
3
10
Peru
6
0
2
4
1-8
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.