Onduidelijkheid over toekomst Maaskant in Groningen

Er wordt voorlopig geen beslissing genomen over de toekomst van Robert Maaskant. De trainer van FC Groningen beschikt over een aflopend contract en heeft vorige week samen met de Groningse directie de eerste seizoenshelft geëvalueerd.

Onduidelijkheid over toekomst Maaskant in Groningen

Volgens algemeen directeur Hans Nijland was het een vruchtbare bespreking. 'We zaten aardig op één lijn. Beide partijen hebben hun zegje gedaan en de conclusie is dat er te weinig euforiemomenten waren. Zowel club als trainer was niet tevreden, dat moet beter. Over het aflopende contract van Robert hebben we nog niet gesproken. Dat zal de komende periode gaan gebeuren maar we hebben geen termijn gesteld. We hebben voorlopig geen haast.'

Maaskant kan na de winterstop in ieder geval niet meer beschikken over Tom Hiariej (24) en Jonas Ivens (28). Beide spelers kwamen voor de winterstop nauwelijks aan spelen toe en worden voor een half jaar verhuurd aan respectievelijk FC Emmen en Waasland-Beveren. Maaskant heeft aangegeven dat hij zijn spelersgroep verder wil inkrimpen en dus werd er ook gespeculeerd over een tijdelijk of definitief vertrek van spits David Texeira.

De Uruguyaan is in de Groningse hiërarchie voorbijgestreefd door Género Zeefuik, Richairo Zivkovic én middenvelder Michael de Leeuw. Nijland verwacht echter niet dat de aanvaller vertrekt. 'Een verhuurperiode geniet niet onze voorkeur. Er is op dit moment ook niks concreet. Hij is nu even uit beeld, maar heeft vorig seizoen een half jaar uitstekend gepresteerd. Dat kan zo weer terugkomen.' (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's