Onderzoek: Real Madrid meest waardevol, Ajax verdedigt Nederlandse eer

Reacties

Real Madrid is de meest waardevolle voetbalclub, zo blijkt uit onderzoek van Brand Finance. De Koninklijke, die zaterdag met Liverpool duelleert om de eindzege in de Champions League, troeft Manchester City en Barcelona af.

Onderzoek: Real Madrid meest waardevol, Ajax verdedigt Nederlandse eer
© Pro Shots

Uit het onderzoek is gebleken dat het merk Real Madrid 1,525 miljard euro waard is, 19,5 procent meer dan vorig jaar. Ook destijds eindigde de Spaanse recordkampioen bovenaan. Het rapport is samengesteld met behulp van input van verschillende experts, zo meldt Brand Finance.

Ajax is op plek 28 (182 miljoen euro) de enige Nederlandse club in de topvijftig. Vorig jaar stonden de Amsterdammers nog 39ste. Celtic (44), Benfica (48) en Flamengo (49) zijn de enige andere vertegenwoordigers van buiten de vijf toonaangevende competities: de Premier League, de Serie A, de Bundesliga, La Liga en de Ligue 1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de bovenste regionen is vooral de sprong van Manchester City van plek vier naar twee opvallend. Dat komt met name omdat The Citizens hun omzet op peil hielden in de coronacrisis: uit onderzoek van Deloitte bleek dat Manchester City in 2020/21 de meeste revenuen behaalde.

De toptien in het onderzoek:

Club Merkwaarde
Real Madrid 1,525 miljard euro
Manchester City 1,337 miljard euro
Barcelona 1,325 miljard euro
Liverpool 1,272 miljard euro
Manchester United 1,250 miljard euro
Bayern München 1,109 miljard euro
Paris Saint-Germain 1,027 miljard euro
Tottenham Hotspur 0,873 miljard euro
Chelsea 0,855 miljard euro
Arsenal 0,793 miljard euro
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.