Onderhandelingen Willem II en Yeboah in afrondende fase

Reacties

Willem II hoopt John Yeboah zo snel mogelijk aan de selectie toe te voegen. De twintigjarige buitenspeler speelde vorig seizoen nog voor VVV-Venlo, maar is eigendom van VfL Wolfsburg. Bij de Bundesliga-club heeft hij een contract dat medio 2021 afloopt.

Onderhandelingen Willem II en Yeboah in afrondende fase
© Pro Shots

De Tilburgers doen op deze manier opnieuw zaken in Duitsland. Yeboah, die veelvuldig jeugdinternational van Duitsland is, is net als de Bayern-aanwinsten Derrick Köhn en Kwasi Wriedt een Duitse speler met Ghanese roots. In 2015 stapte hij over naar Wolfsburg, tijdens zijn huurperiode in Venlo afgelopen seizoen maakte hij één treffer in achttien duels. Als speler van Wolfsburg heeft hij twee Bundesliga-optredens (53 minuten) achter zijn naam.

Enkele Duitse clubs en PEC Zwolle informeerden ook naar Yeboah. Bij Willem II was er wel behoefte aan een extra vleugelaanvaller. Met Mats Köhlert (ook een Duitse speler) en Ché Nunnely waren die posities dun bezet, te meer daar Elton Kabangu al enige tijd kampt met fysiek ongemak.

De Tilburgse club hoopt Yeboah tijdig speelgerechtigd te krijgen voor het Europa League-kwalificatieduel van woensdag met Progrès Niedercorn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.