Ondanks gelijkspel loopt RBC weer uit

RBC Roosendaal leed puntverlies, maar breidde de voorsprong in de Jupiler League desondanks uit. FC Dordrecht verloor voor de derde keer dit seizoen, maar blijft wel tweede.

FC Emmen-RBC Roosendaal 2-2Koploper RBC Roosendaal liep in Emmen tegen puntverlies aan. Sergio van Dijk zette de thuisclub na een kwartier verrassend op voorsprong. Clubtopscorer Danny Guijt (foto) voegde twee goals aan zijn totaal toe. Hij maakte gelijk na een pass van Benjamin Martha en zorgde voor 1-2 door bij een voorzet Sven Delanoy voor zijn man te komen. Emmen behaalde toch een punt. Roy Stroeve was de maker van de 2-2.

AGOVV Apeldoorn-FC Dordrecht 1-0FC Dordrecht beging een flater door te verliezen bij AGOVV. Dordt blijft wel tweede, maar zag RBC een puntje uitlopen. AGOVV scoorde de enige goal uit een strafschop. Sherjill MacDonald velde het vonnis vanaf elf meter.

VVV-Venlo-FC Omniworld 3-1VVV trakteerde trainer André Wetzel op zijn verjaardag met een ruime zege tegen FC Omniworld. Willem Janssen opende al na zes minuten de score, waarna Dirk Jan Derksen nog twee doelpunten voor zijn rekening nam, waarvan één uit een strafschop. Het tegendoelpunt van Wilco Krimp kon VVV geen pijn meer doen.

Go Ahead Eagles-BV Veendam 0-0Veendam zakte van plaats vier naar plaats zeven door het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij Go Ahead Eagles. Ook topscorer Marnix Kolder (twaalf goals) wist het net niet te vinden in de Adelaarshorst.

FC Volendam-Helmond Sport 3-0Volendam blijft bovenin meedraaien na een eenvoudige overwinning op hekkensluiter Helmond Sport. De ploeg van trainer Stanley Menzo scoorde pas na rust. Charles Dissels zorgde vier minuten na de hervatting voor 1-0. Nadat Erik Wegh de tweede treffer voor zijn rekening nam, bepaalde opnieuw Dissels de eindstand op 3-0.

De Graafschap-Stormvogels Telstar 1-0Op de Vijverberg was het een kwestie van aan- of afhaken bij de top van de Jupiler League. De Graafschap bleef aan de goede kant van de score door een doelpunt van Berry Powel. Bij Stormvogels Telstar zit de klad erin na een goede serie in de tweede periode. In Doetinchem leed de ploeg van trainer Luc Nijholt de vijfde nederlaag op rij.

MVV-Fortuna Sittard 2-1De derby van Zuid-Limburg werd een prooi van MVV. Harry Gommans was de grote man aan de zijde van de ploeg uit Maastricht. Na tien minuten zette hij de thuisclub op voorsprong, waarna hij er uit een strafschop nog voor rust 2-0 van maakte. Smetje op het optreden van de spits was de tweede gele kaart die hij in de slotminuut moest incasseren. Fortuna maakte het nog spannend door terug te komen tot 2-1 door een goal van Emrullah Guvenc. In de laatste twintig minuten konden de gasten echter geen gelijkmaker meer forceren.

TOP Oss-Cambuur Leeuwarden 3-1Marcel van der Sloot nam TOP Oss niet voor het eerst dit seizoen bij de hand. De aanvoerder was de maker van de 2-1 en 3-1 in het duel met Cambuur Leeuwarden. De gasten hadden nog wel via Berry Hoogeveen de leiding gepakt. Dave Zafarin maakte na een klein uur spelen gelijk. Bij Cambuur moest Rick Hooyboer met twee gele kaarten van het veld.

FC Eindhoven-FC Zwolle 1-2Matchwinner voor FC Zwolle was Anton Jongsma, die zijn vijfde en zesde seizoenstreffer liet aantekenen in Eindhoven. Daarmee kwamen de gasten de openingstreffer van de thuisclub (Sasa Stojanovic) te boven.