Onbegrepen Oranje-klaagzang: 'Denen, Belgen en Duitsers zijn allemaal jaloers'

Reacties

Er zijn maar weinig landen waar over saai voetbal geschreven wordt na het bereiken van de kwartfinale op een WK. In Nederland is dat echter – in steeds mindere mate – wel aan de orde. In het buitenland wordt daar met gefronste wenkbrauwen naar gekeken.

Onbegrepen Oranje-klaagzang: 'Denen, Belgen en Duitsers zijn allemaal jaloers'
© Pro Shots

Het toeval bestaat dat komende WK-tegenstander Argentinië op het trainingsveld naast dat van Oranje zijn oefeningen afwerkt en dus is het makkelijk om te buurten en informatie in te winnen. In Argentinië vrezen ze de techniek en de omschakeling van Oranje, maar de grote kranten herkennen niets meer van wat Nederland ooit maakte tot het grote en onderscheidende voetballand.

'Wat willen jullie dan?', vraagt Søren Lerby, oud-speler van onder andere Ajax en PSV tijdens een training waar hij ook aanwezig is. De Deen snapt zijn tweede thuisland soms ook niet. 'Wij Denen, de Duitsers, de Belgen, ze zijn allemaal jaloers op jullie, hoor', doelt hij op de reeds uitgeschakelde landen op het WK.

In de nieuwste VI doen we verslag vanuit Doha. Lees de reportage in de nieuwste VI en op VI PRO.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.