Omeruo laat Chelsea na 7,5 jaar en nul speelminuten eindelijk achter

Reacties

Kenneth Omeruo heeft Chelsea definitief verlaten. De 25-jarige Nigeriaan heeft een vijfjarig contract getekend bij het Spaanse Leganés, waarmee er een einde komt aan een bijzonder dienstverband in Londen.

Omeruo laat Chelsea na 7,5 jaar en nul speelminuten eindelijk achter

Chelsea nam Omeruo in januari 2012 over van Standard Luik. 'Ik kwam naar Chelsea om naam te maken en veel te spelen, maar toen ik zag welke spelers ze haalden en hoeveeel geld ze daaraan uitgaven, realiseerde ik me al snel dat dat misschien niet ging lukken', blikt de verdediger terug in een interview met The Sun. 'Ik had kunnen blijven en op de bank kunnen zitten, maar ik ben een speler die wedstrijden wil spelen. Ik wil mijn geld echt verdienen.'

En dus koos Omeruo kort na zijn transfer al voor een verhuurperiode. ADO Den Haag huurde hem anderhalf seizoen van Chelsea. In Den Haag kwam Omeruo in totaal tot 36 Eredivisie-duels, waarin hij twee keer scoorde. Na zijn rentree in Londen besloot de jonge verdediger voor zijn kans te gaan, maar in een half jaar tijd kwam hij tot één optreden voor Chelsea Onder-23.

Daarna startte een reeks van huurperiodes. Anderhalf jaar Middlesbrough, een jaar Kasimpasa, een jaar Alanyaspor, weer een jaar Kasimpasa en afgelopen seizoen Leganés. Bij die club kwam Omeruo tot 28 optredens in La Liga en voelde hij zich thuis. Toch besloten de Spanjaarden om de optie tot koop in zijn contract ter waarde van zeven miljoen euro niet te lichten.

Uiteindelijk maakt Omeruo dus alsnog de overstap naar Leganés, dat volgens Spaanse media een bedrag van rond de vijf miljoen euro voor hem betaalt. Zo vertrekt de langst dienende speler bij Chelsea. Geen enkele speler uit de enorme selectie van The Blues stond langer onder contract in West-Londen dan Omeruo, die in zijn zeveneneenhalf jaar tijd dus geen enkele minuut in actie is gekomen voor de hoofdmacht. Hij heeft er zelfs nooit op de bank gezeten.

Kenneth Omeruo in actie namens Leganés tegen Real Madrid.
Kenneth Omeruo in actie namens Leganés tegen Real Madrid.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.