Olympische droom Oranje Vrouwen spat uiteen door kansloze nederlaag

Reacties

Nederland is een ticket voor de Olympische Spelen misgelopen. In het Abe Lenstra Stadion was Duitsland te sterk voor de Oranje Vrouwen, die een prachtige trip naar Parijs uit hun agenda kunnen schrappen.

Olympische droom Oranje Vrouwen spat uiteen door kansloze nederlaag
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Duitsland
Duitsland

In aanloop naar het duel met de Duitse vrouwen moest bondscoach Andries Jonker al een dubbele tegenvaller incasseren. Vivianne Miedema en Victoria Pelova waren namelijk niet fit genoeg om in actie te komen. Daniëlle van de Donk was dat wel, hoewel de middenvelder een dag eerder nog ziek was. De aanwezigheid van Van de Donk ging ten koste van Damaris Egurrola, die op de bank plaats moest nemen.

De ploeg van Jonker had veel problemen met de agressieve start van de Duitsers. Oranje kreeg geen grip op de opponent. Sterker, keeper Daphne van Domselaar kon in de openingsfase tot twee keer toe opgelucht ademhalen. Eerst verlengde nota bene Oranje-speelster Caitlin Dijkstra een Duitse vrije trap, maar kopte de verdediger naast. Even later kon Jule Brand de bal in kansrijke positie niet controleren.

Behalve een wild schot van Van de Donk stelde Oranje daar maar bitter weinig tegenover. Nederland, dat in de geschiedenis sowieso maar drie van de 21 confrontaties met Duitsland wist te winnen, ontsnapte na een klein half uur, doordat Sjoeke Nusken de bal op de paal schoot. Twee pogingen van Alexandra Popp konden ook het verschil niet maken.

Duitsland overklast Oranje
In de tweede helft was het wachten tot het moment dat Oranje het initiatief over zou nemen, maar Duitsland bleef de baas in Friesland. Een poging van Nusken werd nog door Van Domselaar gekeerd, terwijl Lea Schüller wél scoorde, maar dat in buitenspelpositie deed. Na ruim een uur spelen ging het alsnog mis. Klara Bühl kon in alle vrijheid bij de tweede paal de trekker overhalen: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Jonker was het reden om Egurrola van de bank te halen. De polyvalente speelster redde hem onlangs al met twee late doelpunten, waardoor de hoop in Heerenveen op de middenvelder van Olympique Lyon gevestigd werd. Het was echter Duitsland dat kans op kans kreeg om de score uit te breiden en het ticket naar Parijs veilig te stellen, maar Van Domselaar stond keer op keer in de weg.

Toch was ook de enige uitblinker van Oranje niet opgewassen tegen de Duitse stootkracht. Iets meer dan tien minuten voor tijd moest Van Domselaar namelijk voor de overgave tekenen. Schüller kopte hard binnen en zorgde voor een flinke dreun. Met als grootste schade dat de olympische droom van de Leeuwinnen na een zeer zwak optreden ten einde kwam.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympische Spelen Vrouwen
Meer over Olympische Spelen Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.