Olympiakos houdt bizarre trainerscarrousel draaiende

Reacties

Marco Silva is na zijn opmerkelijke ontslag bij Sporting Lissabon de nieuwe trainer van Olympiakos Piraeus. Hij is de opvolger van zijn landgenoot Vitor Pereira, die op zijn beurt een bijna net zo vreemd einde kende bij de Griekse club.

Olympiakos houdt bizarre trainerscarrousel draaiende

Silva was drie jaar lang trainer van Estoril, waarna Sporting Lissabon hem naar de Portugese hoofdstad haalde. Daar deed hij het afgelopen seizoen lang niet slecht, maar vier dagen nadat Sporting de beker won werd Silva ontslagen. De reden die later uitlekte was wel heel curieus: tijdens een eerdere bekerwedstrijd had hij tegen de regels in niet het officiële clubkostuum, maar een trainingspak, gedragen.

Hij werd uiteindelijk opgevolgd door Jorge Jesús, nota bene de trainer van aartsrivaal Benfica. Jesús maakte opvallend genoeg op de dag van het vertrek van Silva bekend een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Silva vindt nu dus onderdak bij Olympiakos, maar komt daar niet echt in rustig vaarwater terecht. Hij neemt namelijk de plaats in van zijn landgenoot Vitor Pereira. Ook híj werd zeer plotseling op straat gezet.

Pereira was in januari van dit jaar zelf de opvolger van José Miguel Gonzáles, die ondanks een achterstand van slechts één punt op koploper PAOK Saloniki het veld moest ruimen. Pereira zou vervolgens de dubbel grijpen, maar moest tóch zijn biezen pakken van clubeigenaar Vangelis Marinakis. De vanwege corruptie inmiddels afgetreden preses was woedend toen hij vernam dat Pereira - inmiddels naar Fenerbahçe - in onderhandeling zou zijn met Rangers FC en gooide hem zonder pardon op straat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.