Oliedomme rode kaart helpt Roma in het zadel in matte topper

Reacties

AS Roma heeft Napoli zaterdagavond over de knie gelegd. In het Olimpico draaide een watertandaffiche uit op een mat duel dat na een oliedomme rode kaart voor Napoli-speler Matteo Politano in Romeins voordeel beslist werd door een goal van supersub Lorenzo Pellegrini en een late goal van Romelu Lukaku. Napoli eindigde zelfs met negen man.

Oliedomme rode kaart helpt Roma in het zadel in matte topper
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
2 - 0
Napoli
Napoli

Roma had dus Lukaku terug, maar het gemis van Paulo Dybala deed zich voelen. Er stond dan wel iemand in het veld om kansen af te maken, maar creëren was beduidend moeilijker. Napoli, regerend kampioen maar hopeloos uit vorm, kon aanvallend ook weinig uitrichten. Lukaku's fysieke kracht was belangrijk bij het grootste gevaar van de eerste helft: hij was balvast en legde af op Edoardo Bove, die de lat teisterde.

Het hoogtepunt – of dieptepunt, zo u wil – van de eerste helft werd verzorgd door Roma-trainer José Mourinho. De Portugees voerde een matig toneelstukje op tegenover Napoli-sterspeler Khvicha Kvaratskhelia. Eerst deed hij alsof hij witheet was op de Georgiër, om de kwikzilverachtige aanvaller vervolgens warm te omhelzen.

De tweede helft draaide uit op een aardige schoppartij, Andrea Colombo moest flink wat administratie verrichten en had halverwege de tweede helft geen andere keuze dan rood trekken voor Politano, die zo dom in de fout ging dat er amper woorden voor zijn. De Napoli-speler was gefrustreerd nadat Nicola Zalewski hem had vastgehouden om Napoli het aanvallen onmogelijk te maken. Politano maakte een natrappende bewering en mocht gaan douchen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In overtal lukte het de Giallorossi wél. Pellegrini, koud in het veld, kreeg de bal uit de kluts voor zich en scoorde fraai: 1-0 voor Roma. De regerend kampioen uit Napels, toch al niet van vertrouwen bulkend, konden er weinig tegenover stellen en liepen in de slotfase nog meer schade op. Victor Osimhen, die zijn verbintenis bij de club recent verlengde, had nog weinig van zich doen spreken maar liep tegen een domme tweede gele kaart aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de resterende handvol minuten was het voor Napoli geen doen om nog een vuist te maken, met negen tegen elf. Omdat ze het dapper probeerden, was er bijna onbeperkt ruimte voor een tegenstoot. Die kwam er, Lukaku velde diep in blessuretijd het definitieve vonnis: 2-0. Roma klimt met deze zege naar de zesde plek, over Napoli heen. De mannen van Walter Mazzarri staan slechts zevende.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Atalanta Bergamo
37
21
6
10
70-39
+31
69
5
Bologna
38
18
14
6
54-32
+22
68
6
AS Roma
38
18
9
11
65-46
+19
63
7
Lazio
38
18
7
13
49-39
+10
61
8
Fiorentina
37
16
9
12
58-44
+14
57
* Actueel tot en met 30 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.