Officieel: Zeefuik krijgt zijn zin met fraaie Bundesliga-transfer

Reacties

Het is helemaal rond: Deyovaisio Zeefuik speelt komend seizoen in de Bundesliga. De 22-jarige rechtsback van FC Groningen heeft een contract voor meerdere seizoenen ondertekend bij Hertha BSC, waarmee de transfersoap rondom de ex-Ajacied is afgerond.

Officieel: Zeefuik krijgt zijn zin met fraaie Bundesliga-transfer
© Pro Shots

De transfer hing al enige tijd in de lucht, maar een akkoord bleef uit. Zeefuik liet geregeld openlijk weten dat hij zo snel mogelijk naar Hertha BSC wenste te verkassen, maar lange tijd wilde de Bundesliga-club niet voldoen aan de vraagprijs van de noorderlingen. Dinsdag kwam er uiteindelijk alsnog een doorbraak in de onderhandeling, FC Groningen en Hertha BSC bereikten een akkoord, waarna de overstap nu helemaal is afgerond.

'In de gesprekken die we hebben gevoerd heeft de club me een duidelijk plan voorgeschoteld', zo laat Zeefuik weten op de website van zijn nieuwe club. 'De ambities van Hertha passen bij die van mij.' Ook technisch directeur Michael Preetz is blij. 'Met Deyovaisio halen we een gepassioneerde prof binnen, die in Amsterdam een uitstekende opleiding heeft gehad. Hij heeft zichzelf al bewezen bij zijn club en in de jeugdteams van Oranje, we zijn blij dat hij bij ons de volgende stap in zijn loopbaan wil zetten.'

Bij FC Groningen zijn ze uiteraard teleurgesteld. 'We hadden Deyo het liefst behouden voor FC Groningen, maar hij had de wens en ambitie een volgende stap in zijn carrière te zetten, waardoor het niet lukte zijn nog één jaar doorlopende contract te verlengen', aldus technisch directer Mark-Jan Fledderus. Dat hebben wij gerespecteerd. Deyo heeft het afgelopen seizoen ook laten zien toe te zijn aan een nieuwe stap. We zijn er trots op dat we opnieuw een speler rechtstreeks kunnen afleveren aan een grote Europese competitie als de Bundesliga en een grote club als Hertha BSC. Wij gunnen Deyo deze stap van harte en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.

Zeefuiks contract met FC Groningen zou in 2021 aflopen. De door Ajax opgeleide rechtsback speelde sinds begin 2018 voor de noorderlingen, waarvan het eerste halfjaar op huurbasis. FC Groningen moet circa vijftig procent van de transfersom afstaan aan Ajax. Met Damil Dankerlui, die overkomt van Willem II, heeft FC Groningen inmiddels al een andere rechtsback in huis gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.