Officieel: Ajax-flop Mikautadze keert terug naar Metz

Reacties

Ajax-speler Georges Mikautadze keert voor de rest van dit seizoen op huurbasis terug naar FC Metz, zo meldt de Amsterdamse club donderdagmiddag op zijn digitale thuis. De Ligue 1-deelnemer heeft ook de optie om Mikautadze daarna terug te kopen.

Officieel: Ajax-flop Mikautadze keert terug naar Metz
© Pro Shots

Eind augustus werd Mikautadze (23) voor ruim zestien miljoen euro gekocht van Metz, een bedrag dat nog met drie miljoen kan oplopen. Veel plezier heeft Ajax niet van de aanvaller gehad: tot nu toe kwam hij tot negen optredens in de hoofdmacht van Ajax, waarvan drie keer als basisspeler. Metz was overigens ook de enige uitweg voor Mikautadze.

Dat is het geval omdat hij aan het begin van het seizoen nog officiële duels speelde voor FC Metz. Spelers mogen immers voor maximaal twee clubs per seizoen uitkomen. Ajax had zijn zomeraanwinst al niet meegenomen op trainingskamp om hem de ruimte te geven zijn transfer af te ronden, dat is nu dus officieel.

Mikautadze zal hopen dat hij in het noordoosten van Frankrijk zijn vorm hervindt. Vorig seizoen had hij met 23 goals een groot aandeel in de promotie van zijn nieuwe (en oude) club naar Ligue 1, in de huidige voetbaljaargang was hij ook al twee keer trefzeker in drie wedstrijden op het hoogste niveau. Voor Ajax, ter vergelijking, scoorde hij nog niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.