Odion Ighalo: niet gewenst bij Aston Villa, hartelijk welkom bij Man United

Reacties

Manchester United wilde vanwege de blessure waar Marcus Rashford mee kampt per se een nieuwe spits halen en kwam in de slotfase van de winterse transferwindow uit bij Odion Ighalo. Een opmerkelijke deal, waar in Engeland ook behoorlijk wat vraagtekens bij geplaatst worden.

Odion Ighalo: niet gewenst bij Aston Villa, hartelijk welkom bij Man United
© Pro Shots

United huurt de dertigjarige Ighalo tot het einde van het seizoen van Shanghai Shenhua en heeft geen optie tot koop in het contract laten opnemen. De Nigeriaan, die tussen 2014 en 2017 voor Watford uitkwam, wordt dan ook alleen gezien als noodoplossing. Hij is de tijdelijke vervanger van Rashford, die nog zeker enkele weken en misschien zelfs wel tot het einde van het seizoen buitenspel staat met een stressfractuur.

Ighalo, die in Nigeria opgroeide als fan van United en helemaal idolaat was van Dwight Yorke en Andy Cole, wordt dit weekend in Engeland verwacht. Hij vertrekt niet uit de regio Wuhan, waar het Coronavirus is uitgebroken, en hoeft dan ook niet in een verplichte isolatie. Over ruim twee weken kan Ighalo zijn debuut maken voor United, in de competitietopper tegen Chelsea.

De fans van United vragen zich op social media af of Ighalo de ploeg nou echt sterker maakt. Volgens Sky Sports werd de aanvaller eerder in januari al aangeboden bij Aston Villa, dat op zoek was naar een vervanger voor de zwaar geblesseerd geraakte centrumspits Wesley. De club uit Birmingham bedankte hier echter voor en gaf de voorkeur aan een samenwerking met Borja Bastón, die vrijdag werd overgenomen van Swansea City.

'We zijn een grap', verzucht een United-supporter op Twitter. Een andere fan schrijft na de komst van Ighalo: 'Solskjaer verandert mijn club in Cardiff City 2.0 en dan zijn er nog echt mensen blij met deze transfer.' Weer een andere United-fan noemt Ighalo 'simpelweg niet goed genoeg': 'We hadden in de zomer al een vervanger voor Romelu Lukaku moeten halen, of in ieder geval sneller moeten handelen na de blessure van Rashford. Nu moeten we op Deadline Day blij zijn met Ighalo op huurbasis. Dit laat wel zien hoe diep United is gezonken.'

Ole Gunnar Solskjaer vindt de twijfels over Ighalo niet nodig en is blij met de komst van de spits, die in zijn tijd bij Watford goed was voor zeventien doelpunten in 55 Premier League-wedstrijden. 'Odion is een ervaren speler', zegt Solskjaer op de website van United. 'Hij geeft ons in de korte tijd dat hij bij ons zal zijn een extra optie in de voorhoede. Odion is een geweldige jongen en een echte professional. Hij zal het beste maken van zijn tijd hier.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.