'Ødegaard maakt vertrekwens bij Real Madrid kenbaar'

Reacties

Martin Ødegaard heeft volgens verschillende Spaanse en Noorse media een verzoek ingediend bij de clubleiding van Real Madrid om opnieuw verhuurd te worden. De 22-jarige Noor wil meer speeltijd.

'Ødegaard maakt vertrekwens bij Real Madrid kenbaar'
© Pro Shots

Real Madrid maakte dinsdag de selectie bekend voor het uitduel van woensdag met CD Alcoyano in het toernooi om de Copa del Rey. Op die lijst met namen was de naam van Ødegaard niet terug te vinden. Was hij geblesseerd? De Noorse bondscoach Stale Solbakken werd zelfs gebeld door Noorse media om te vragen of hij een blessure van Ødegaard door had gekregen. Solbakken wist echter van niets. Uiteindelijk kwamen het Spaanse Marca en AS met het verlossende antwoord: de jonge Noor wil weer verhuurd worden.

Ødegaard werd door Zinedine Zidane in de zomer van 2020 nog vroegtijdig teruggehaald van zijn verhuurperiode bij Real Sociedad, maar verder dan zeven duels in La Liga is de international van Noorwegen nog niet gekomen dit seizoen. Het toptalent speelde sinds 5 december zelfs nog maar vijf minuten mee in acht competitiewedstrijden bij De Koninklijke. In de wedstrijden dat Ødegaard wel startte, begon hij als aanvallende middenvelder, maar de laatste tijd kiest de Franse coach steeds vaker om met de punt naar achteren te spelen op het Madrileense middenveld.

Na succesvolle verhuurperiodes bij SC Heerenveen, Vitesse en Real Sociedad wil Ødegaard zijn geluk dus opnieuw elders beproeven. Volgens Marca staat Real echter nog niet te springen om dat verzoek in te willigen. De club zou daarmee namelijk het signaal geven dat Ødegaard eigenlijk niet goed genoeg is voor Real Madrid.

Spelersprofiel

M. Ødegaard


Geboortedatum:
17 december 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Drammen
Nationaliteit
Noorwegen
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Arsenal
Nationaal team:
Noorwegen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.