Nummer acht FC Eindhoven verrast Almere City in play-offs

FC Eindhoven heeft het eerste duel met Almere City in de play-offs om promotie/degradatie gewonnen. Een doelpunt van Dyon Dorenbosch bleek genoeg om de hoogst geklasseerde Keuken Kampioen Divisie-club in de nacompetitie te verrassen.

FC Eindhoven
1 - 0
Almere City FC

In het Jan Louwers Stadion stonden met FC Eindhoven en Almere City respectievelijk de nummers acht en drie van de reguliere competitie tegenover elkaar. Het was geen geheim dat het momentum duidelijk bij de bezoekers lag. Almere City verloor slechts één van de laatste tien duels die het speelde en ging dus als grote favoriet de eerste wedstrijd van de play-offs in.

Dat was in de eerste helft hooguit terug te zien in het percentage balbezit, maar qua gevaar en kansen deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. In een aftastende wedstrijd waren de momenten van opwinding spaarzaam. Het uitvallen van Eindhoven-doelman Nigel Betrams, met naar verluidt een kaakbreuk, door een botsing net na rust was een van de meest noemenswaardige momenten.

De ingevallen doelman Jort Borgmans kon zich vervolgens direct laten zien. Pascu gleed van dichtbij een voorzet binnen en de twintigjarige doelman hield zijn ploeg op de been met een fantastische reflex. Die redding werd een kwartier voor tijd nog veel meer waard toen zijn ploeg de voorsprong greep. Evan Rottier werd weggestoken op de rechterflank, chipte de bal voor het doel en Dorenbosch kopte de bal achter Nordin Bakker: 1-0.

Komende vrijdag om 20.00 uur volgt de return in Almere en zal de definitieve beslissing vallen. De winnaar van het tweeluik speelt tegen VVV-Venlo of Willem II, die dinsdag en zaterdag tegenover elkaar staan. In de eventuele finale van de play-offs kunnen Eindhoven en Almere de ploegen FC Emmen, NAC of MVV treffen.