Norwich ziet af van optie en stuurt Dijks terug naar Ajax

Reacties

Mitchell Dijks keert deze zomer terug bij Ajax. De 24-jarige linksback werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Norwich City, maar The Canaries zien af van de optie tot koop omdat ze er met Dijks zelf niet uit kunnen komen.

Norwich ziet af van optie en stuurt Dijks terug naar Ajax

Ajax nam Dijks in de zomer van 2015 over van Willem II, maar het afgelopen seizoen kwam de linksachter niet in de plannen van trainer Peter Bosz voor. Halverwege het seizoen koos Dijks daarom voor een huurperiode bij Norwich. Bij de Championship-club kwam hij tot vijftien officiële duels. Dijks scoorde daarin één keer.

In dat half jaar heeft de 24-jarige Dijks Norwich niet voldoende kunnen overtuigen. De nummer acht van het voorbije Championship-seizoen heeft maandag besloten geen gebruik te maken van de optie tot koop in het contract van de Nederlander. Directeur Stuart Webber geeft op de clubsite aan dat club en speler niet tot een akkoord zijn gekomen.

'Sinds het einde van het seizoen hebben we gesprekken gehad met Mitchell en zijn vertegenwoordigers. Jammer genoeg konden we geen overeenkomst bereiken en gaan wij ons nu op andere zaken richten. Iedereen bij Norwich wil Mitchell bedanken voor zijn inzet en we wensen hem het beste voor de toekomst', aldus Webber.

Dijks heeft een contract tot medio 2018 bij Ajax, waar hij tevens de jeugdopleiding doorliep. De kans is overigens klein dat de linksback nog te maken krijgt met Bosz. Borussia Dortmund hoopt de Ajax-coach dinsdag te presenteren als nieuwe trainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.