Noppert bracht Lautaro Martínez in allerlaatste seconde op andere gedachten

Reacties

Andries Noppert dook de verkeerde kant op bij de beslissende strafschop van Lautaro Martínez in de kwartfinale van het WK, maar toch scheelde het weinig of de doelman had de inzet kunnen keren. Door een late voetbeweging van Noppert besloot Martínez in de linkerhoek te schieten in plaats van de rechter.

Noppert bracht Lautaro Martínez in allerlaatste seconde op andere gedachten
© Pro Shots

Martínez werd vrijdag geëerd in zijn geboorteplaats Bahía Blanca en vertelde tijdens een persmoment over de beslissende penalty. Dat meerdere spelers van het Nederlands elftal hem uit zijn concentratie probeerden te halen, liet Martínez naar eigen zeggen koud. 'Ik was kalm, heel kalm. Ik had veel zelfvertrouwen', blikte de spits van Internazionale terug.

'Ik wilde eigenlijk in de andere hoek schieten. Toen de scheidsrechter het fluitsignaal gaf en ik de aanloop nam, besloot ik te stoppen. Ik zag dat de keeper bewoog en ik besloot een andere kant op te schieten. Gelukkig ging hij inderdaad de verkeerde kant op en vloog de bal binnen', vertelde Martínez. Het is natuurlijk niet zeker dat Noppert de penalty had gekeerd als de bal de andere kant op was gegaan, maar de kans was wel een stuk groter geweest. 

In tegenstelling tot sommige ploeggenoten kon Martínez zich niet echt druk maken om de spelers van Oranje die mentale spelletjes speelden. 'De spelers van Nederland probeerden tegen me te praten. Dat is iets wat in de wedstrijd gebeurt. Soms doen wij dat ook. In zo'n situatie moet je het hoofd koel houden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.