Noord-Macedonische goalie eert Buffon met iconisch shirt

Reacties

Voor Stole Dimitrievski komt een ontmoeting met zijn idool Gianluigi Buffon nu wel erg dichtbij. De doelman van Noord-Macedonië meldde zich in een bijzonder shirt op het trainingscomplex op weg naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië.

Noord-Macedonische goalie eert Buffon met iconisch shirt
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De 45-jarige Buffon zette begin augustus een punt achter zijn illustere loopbaan als goalie. Kort daarna maakte hij bekend toe te treden tot de technische staf van de nationale ploeg van Italië. In zijn nieuwe rol als teammanager zal de 176-voudig international zaterdag aanwezig zijn in Skopje. Daar treft Italië het Noord-Macedonië van Dimitrievski, die dinsdag al liet blijken erg uit te kijken naar de ontmoeting met zijn idool.

Dimitrievski droeg het meest iconische shirt uit de carrière van Buffon toen hij zich meldde bij de nationale ploeg. De 29-jarige doelman van Rayo Vallecano zag dat de fotograaf oog had voor zijn bijzondere outfit en wees nog even naar de getekende six-pack op het shirt. Het roze tricot dat Buffon droeg bij Juventus heeft een bijzondere lading voor de Italiaanse legende. Hij hielp zelf mee bij het ontwerpen van het shirt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Noord-Macedonië en Italië moeten in de achtervolging in Groep C van de kwalificatiereeks. Engeland gaat aan de leiding en Oekraïne stevent als nummer twee af op het andere ticket voor het EK.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.