Noord-Ierland pakt negen punten voorsprong op Oranje, monsterzege Duitsland

Duitsland heeft ook zijn derde wedstrijd in de EK-kwalificatie winnend afgesloten. Noord-Ierland behield in Minsk zijn foutloze status in de poule van Nederland.

Duitsland
Duitsland
8 - 0
Estland
Estland

Zonder bondscoach Joachim Löw, die onlangs vanwege een vernauwing in een slagader in het ziekenhuis werd opgenomen, beleefde Duitsland een eenvoudige avond in Mainz. Tien minuten duurde het voor de thuisploeg op voorsprong kwam en daarna ging het snel in de Opel Arena.

Marco Reus opende de score in de tiende minuut op aangeven Thilo Kehrer de score en 27 minuten later stond het 5-0. Achtereenvolgens Serge Gnabry, Leon Goretzka, Ilkay Gündogan en opnieuw Reus, uit een vrije trap, zorgden voor de doelpunten voor rust van Die Mannschaft.

Na de hervatting schakelde Duitsland aanvankelijk een tandje terug, waardoor Estland leek te ontsnappen aan zijn grootste nederlaag ooit. Bijna honderd jaar geleden, op 11 augustus 1922, verloor het met 10-2 bij Finland en nu werd het 8-0. Gnabry, Timo Werner en Leroy Sané waren na rust nog trefzeker. Overigens mocht Estland van geluk spreken dat er twee doelpunten van Duitsland werden afgekeurd.

Door de ruime overwinning heeft Duitsland nu negen punten uit drie wedstrijden, waarmee de ploeg van Löw op koers ligt voor EK-kwalificatie. Estland blijft met nul punten hekkensluiter in Groep C.

Wit-Rusland
Wit-Rusland
0 - 1
Noord-Ierland

Dat Duitsland een van de grootste concurrenten van het Nederlands elftal zou zijn in Groep C werd vooraf wel verwacht, maar dat ook Noord-Ierland mee zou doen voor de groepswinst is redelijk opvallend. De ploeg van bondscoach Michael O'Neill won zijn eerste drie wedstrijden en zou bij een zege in Wit-Rusland negen punten voorsprong kunnen nemen op Oranje.

Noord-Ierland bleef lang steken op 0-0 en kwam goed weg toen Pavel Nyakhaychyk twintig minuten voor tijd het doel onder vuur nam. Zijn inzet werd door doelman Bailey Peacock-Farrell echter uit het doel gehouden. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Paddy McNair zorgde vier minuten voor tijd voor de 0-1. Na een fraaie actie aan de linkerkant schoot de oud-speler van Manchester United beheerst raak.

Door de 0-1 overwinning heeft Noord-Ierland twaalf punten uit vier duels, terwijl Wit-Rusland nog altijd puntloos is.