Noord-Ierland behoudt perfecte score in poule Oranje

Reacties

Noord-Ierland heeft zondagavond ook zijn tweede wedstrijd in de EK-kwalificatiegroep van het Nederlands elftal gewonnen. De ploeg van bondscoach Michael O'Neill kende wel de nodige moeite met Wit-Rusland.

Noord-Ierland behoudt perfecte score in poule Oranje
Noord-Ierland
Noord-Ierland
2 - 1
Wit-Rusland
Wit-Rusland

Noord-Ierland kent een loodzwaar slot van deze EK-kwalificatiecyclus en is er dan ook alles aan gelegen om aan het begin van deze reeks flink wat punten te verzamelen. Afgelopen donderdag zette de achtstefinalist van de vorige Europese eindronde de voorronde positief in door Estland met 2-0 opzij te zetten. Wit-Rusland verloor in De Kuip met 4-0 van Oranje.

Waar Aleksandr Hleb donderdag niet in actie kwam, had de 37-jarige middenvelder zondag een basisplaats op Windsor Park. De thuisploeg kende de nodige opstartproblemen, maar nam naarmate de eerste helft vorderde het heft in handen. Het was Jonny Evans die na ongeveer een half uur de score opende. De verdediger van Leicester City sloeg ongehinderd toe met het hoofd nadat een hoekschop werd doorgekopt.

Nog voor rust trok Wit-Rusland met enig fortuin de stand gelijk. Een schot van Igor Stasevich werd van richting veranderd, waardoor doelman Bailey Peacock-Farrell werd verrast. Het was de enige doelpoging van Wit-Rusland voor rust.

In het tweede bedrijf voerde Noord-Ierland de druk op, zonder dat dit tot veel uitgespeelde kansen leidde. George Saville probeerde het met enkele schoten van afstand, maar kende daarbij geen succes. Vlak voor tijd viel alsnog de 2-1. Josh Magennis prikte van dichtbij binnen na een knappe aanval.

Maximale score
Noord-Ierland overlegt dus ook na twee speelrondes een maximale score. Wit-Rusland blijft daarentegen op nul punten staan. Door de zege in hun divisie in de Nations League zijn de Oost-Europeanen al zeker van de play-offs om een EK-ticket. Oranje komt de Noord-Ieren op 10 oktober (thuis) en 16 november (uit) tegen. De tweede ontmoeting met Wit-Rusland is op 13 oktober.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.