'Nog even polonaise lopen en dan naar volgend duel'

Bij VVV-Venlo was de vreugde na de 3-1 zege op Vitesse van zondag groot. Trainer Ton Lokhoff en Bryan Linssen, hij was één keer trefzeker, vertellen hun verhaal aan Eredivisie Live.

'Natuurlijk ben ik enorm blij', vertelde Lokhoff na afloop van de onverwachte zege. 'Vooral de manier waarop stemt me tevreden. De tweede helft was heel aardig. Dan zie je het vertrouwen groeien en wordt er prima gevoetbald. Winnen van een goede ploeg als Vitesse is niet gemakkelijk. Dus de vreugde is groot.'

Door de behaalde punten stijgt VVV-Venlo naar de vijftiende plek. Linssen kon na afloop zijn geluk niet op. 'Super', jubelde hij. 'Dit hadden we van tevoren alleen maar kunnen dromen. In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar na rust was bijna iedere aanval van ons gevaarlijk. Ik had het gevoel dat hun verdediging niet heel stabiel was, bovendien creëerden ze geen grote kansen.'

'Nu mogen we nog twee dagen feesten en in de polonaise lopen, maar dan moeten we weer verder kijken naar het volgende duel', vervolgde Linssen. 'Iedere wedstrijd is voor ons belangrijk', besloot de aanvaller die volgende week met VVV bij FC Groningen op bezoek gaat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.