Noa Lang kan niet meer stuk bij spelers Antwerp: 'Dank u, dank u'

Reacties

En of ze het gezellig hebben gehad in Antwerpen. Antwerp FC pakte zondagavond de eerste landstitel in 66 jaar tijd, maar vooral over de manier waarop zal nog lang worden nagesproken. De Belgische journalisten tikken hun vingers blauw.

Noa Lang kan niet meer stuk bij spelers Antwerp: 'Dank u, dank u'
Genk
Genk
2 - 2
Antwerp
Antwerp

Antwerp, Union Sint-Gillis en KRC Genk konden in de laatste speelronde nog kampioen van België worden. Door een verwoestende knal van Toby Alderweireld in de slotfase ging de titel uiteindelijk naar het Antwerp van Mark van Bommel, Marc Overmars, Calvin Stengs, Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp. 'Eerst Antwerp, dan Genk, vervolgens Union, wéér Genk... en dan toch opnieuw Antwerp. Wat was dat allemaal gisteren? Gekker worden rollercoasters niet. Een onwaarschijnlijke apotheose van een dolle slotspeeldag', schrijft Sporza. 'Een halve legende in Antwerpen was hij al, vanavond werd Toby Alderweireld een hele held. Wat. Een. Ontknoping', vult De Morgen aan.

Club Brugge-uitblinker Noa Lang geniet weinig populariteit bij de spelers van Antwerp, maar kon door zijn late assist en doelpunt tegen Union niet meer stuk. Daardoor had Antwerp nog maar één goal nodig om de titel te grijpen. ''Dank u, dank u, dank u, Noa Lang', klonk het in koor. Denk terug aan hoe de Nederlander twee weken geleden nog in de clinch lag met Toby Alderweireld na Club Brugge-Antwerp en hij hem een 'kleine baby' noemde', schrijft Het Laatste Nieuws.

'Ze gaan het niet graag horen, maar bedankt Club: jullie hebben ons kampioen gemaakt. Als er dan toch iemand was waarvan ik dacht dat hij zijn wedstrijd zou spelen, was het Noa Lang. Hij heeft een beetje haat naar Antwerp toe, maar als iemand gewoon zijn wedstrijd speelt, is hij het', aldus een dolblije Richie de Laet.

Ook Antwerp-eigenaar Paul Gheysens, die flink de portemonnee getrokken heeft om het niveau van de selectie omhoog te brengen, kon na afloop niet meer stuk. Hij heeft mooie woorden voor Overmars. 'Hij is echt een speciale. Zijn verdienste in deze titel is heel groot. Mark van Bommel? Vooral Marc Overmars heeft hem groter gemaakt. Hij heeft natuurlijk een fantastisch team om zich heen, mensen met karakter die meewillen in het verhaal en ervoor gaan. Maar nogmaals: je kan grote talenten in een team hebben, maar je hebt eerst en vooral een sterke bezetting aan de top nodig om zulke resultaten te boeken.'

De spelers van Antwerp hebben tot in de late uurtjes gefeest - en geef ze eens ongelijk. 'Iets na elf kwam de spelersbus aan bij de Bosuil, waarna de Antwerp-helden de kampioensbeker elk om beurt aan het publiek mochten laten zien. Er werd zo hevig gefeest, dat het pronkstuk de feestavond niet overleefde...', schrijft het Gazet van Antwerpen.

'Na nog geen kwartier zag het pronkstuk er toch al wat anders uit. Door het hevige gefeest kwam het bovenste gedeelte van de beker los. Gaston Avila vond er iets op. Hij gebruikte het losgekomen gedeelte als hoedje, terwijl de rest één voor één poseerde met de bijgewerkte trofee. We moeten zeggen: het heeft wel iets. Maar de lijm mag toch bovengehaald worden.'

De spelers van Antwerp zullen maandagavond gehuldigd gaan worden op de Grote Markt in Antwerpen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.