N'Kufo houdt Zwitserland in race voor Zuid-Afrika

Zwitserland heeft de strijd in Groep 2 spannend gehouden door Griekenland de ongeslagen status afhandig te maken. Blaise N'Kufo was wederom beslissend: 1-2.

De Zwitsers hadden eigenlijk alleen baat bij een overwinning en de mannen van bondscoach Ottmar Hitzfeld voldeden aan die opdracht. Alexander Frei opende vlak voor rust uit een strafschop de score, maar Angelos Charisteas zorgde in de 68ste minuut voor de gelijkmaker.

Net als zaterdag tegen Letland nam N'Kufo de winnende treffer voor zijn rekening. De spits van FC Twente werd gelanceerd door invaller Hakan Yakin, omspeelde doelman Kostas Chalkias en schoof de bal in het lege doel.

Door de winst in Piraeus verkleinde Zwitserland de achterstand op Griekenland tot twee punten; zeven om negen. Extra goed nieuws voor de Zwitsers waren de gelijke spelen bij Letland-Israël (1-1) en Luxemburg Moldavië (0-0).