N'Kufo helpt FC Twente nu wel ronde verder

FC Twente moest bibberen tot het laatste fluitsignaal, maar slaagde er wel in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi te overleven en Stade Rennes uit te schakelen. Blaise N'Kufo maakte de belangrijke goal: 1-0.

N'Kufo helpt FC Twente nu wel ronde verder

Daarmee nam de Zwitser sportieve revanche op zichzelf. Want N'Kufo was vorig seizoen nog de schlemiel geweest door in het cruciale tweede treffen met Getafe in de eerste UEFA Cup-ronde een strafschop te missen en een rode kaart te incasseren. Door de bijhorende schorsing kwam hij donderdag pas voor het eerst dit seizoen Europees in actie.

Ditmaal bleef N'Kufo wel koel. In de 68ste minuut verscheen hij na een snelle trap van Ronnie Stam alleen voor doelman Nicolas Douchez. N'Kufo koos voor de linkerhoek en klopte de Franse keeper met een lage uithaal. De treffer bleek voldoende voor kwalificatie van de ploeg van coach Steve McClaren na de 2-1 nederlaag in Frankrijk. FC Twente had het in Enschede echter flink te stellen met Stade Rennes, dat in Enschede in ieder geval de gevaarlijkste en misschien ook wel de betere ploeg was geweest. De bezoekers creëerden een aantal grote kansen, maar doelman Sander Boschker hield zijn doel knap schoon.

Petter Hansson was de man die het vaakst dreigend voor het doel van Boschker verscheen. De Zweedse centrumverdediger lanceerde een aantal gevaarlijke kopballen, zowel in de openingsfase als in de slotfase. Zo kopte de voormalig speler van SC Heerenveen vlak voor het laatste fluitsignaal rakelings naast het Twentse doel.

Bekijk hier al onze video's