N'Kufo en Perez bezorgen Heerenveen zware nederlaag

FC Twente heeft goede zaken gedaan in de twaalfde speelronde van de Eredivisie. Na een ruime 6-0 zege op SC Heerenveen staat de ploeg van trainer Steve McClaren zesde.

Bij rust leidden de Tukkers al met 4-0. Blaise N'Kufo en Kenneth Perez namen beiden twee treffers voor hun rekening. Voor de Deen, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, betekende het zijn eerste twee treffers in dienst van FC Twente.

De ploeg van trainer Trond Sollied kwam er totaal niet aan te pas in het eerste bedrijf. Heerenveen mocht niet klagen over de ruststand, aangezien de thuisclub nog veel kansen onbenut had gelaten. De club uit Friesland moest er in de tweede helft voor zorgen dat de nederlaag niet nog hoger uitviel.

Kort na rust zorgde Marko Arnautovic voor de 5-0, waarna FC Twente het wel goed leek te vinden. De ploeg verzuimde door gallery-play de score verder uit te bouwen, maar een kwartier voor tijd maakte N'Kufo de zesklapper compleet door zijn hattrick van dit seizoen te voltooien.

Mika Väyrynen haalde het einde van de wedstrijd niet, de Fin werd kort voor tijd van het veld gestuurd. Väyrynen kreeg zijn tweede gele kaart na een in de ogen van scheidsrechter Eric Braamhaar onsportieve inworp tegen het lichaam van een tegenstander.

FC Twente stijgt door de overwinning naar de zesde plek. De ploeg gaat NEC en Heerenveen voorbij. De Friezen zakken door de ruime nederlaag van de vijfde naar de zevende plek.