Nijland: 'FC Dordrecht moet in de spiegel kijken'

Reacties

Bij FC Dordrecht dachten ze aan een grap toen FC Groningen vorige week donderdag van de een op de andere dag Yoëll van Nieff opeiste. Het ongeloof veranderde al snel in woede toen bleek dat de noordelingen het meenden. Namens Groningen, dat donderdagavond op bezoek gaat bij koploper Ajax, reageert algemeen directeur Hans Nijland.

Nijland: 'FC Dordrecht moet in de spiegel kijken'

De koploper in de Jupiler League had zijn belangrijkste pion Yoëll van Nieff hard nodig in de strijd om het kampioenschap, maar een dag voor het sluiten van de transfermarkt werd de speler gesommeerd terug te keren naar Euroborg.

Nijland begrijpt weinig van de ophef. In de huurovereenkomst stond dat FC Groningen de twintigjarige middenvelder zonder opgaaf van redenen kon opeisen. 'Ik kan me voorstellen dat Dordrecht baalt van de situatie', reageert Nijland. 'Anderzijds moet die club ook in de spiegel kijken. Ze wisten dat dit kon gebeuren. Anders hadden ze maar moeten bedingen dat we hem tot pakweg 15 januari konden terughalen.'

Marco Boogers, technisch directeur van de Dordtenaren, was vooral verbolgen en verbijsterd omdat hij een dag eerder nog een onderhoud had gehad met zijn collega Henk Veldmate van Groningen over een andere speler. Toen is Van Nieff niet ter sprake gekomen.

Texeira
Overigens lijkt David Texeira nog dit seizoen te vertrekken uit Groningen. De spits, die met zijn salaris van buiten de EU zwaar op de begroting drukt, is dicht bij een overstap naar een club uit de Amerikaanse Major League Soccer, bevestigt Nijland. Om welke club het gaat wil hij niet zeggen. Voor een overgang naar de MLS is de gesloten transfermarkt in Europa geen belemmering. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.