Nijhuis negeert VAR: Go Ahead laat kans liggen in strijd om Europees voetbal

Go Ahead Eagles heeft in eigen huis gelijkgespeeld tegen Almere City FC. In de tweede helft van het duel greep de arbitrage de hoofdrol.

Go Ahead Eagles
1 - 1
Almere City FC

Al na elf minuten kwam Go Ahead in de eigen Adelaarshorst op voorsprong. Doelman Samuel Şahin-Radlinger wist in eerste instantie een schot van dichtbij nog te keren, de rebound van Oliver Edvardsen ging er alsnog in. Almere kwam echter snel op gelijke hoogte. Thomas Robinet raakte eerst de paal, na 23 minuten kopte hij een voorzet tegen de touwen: 1-1.

Vlak na rust zette diezelfde Robinet Almere ook bijna op voorsprong. Zijn schot ging maar net over het doel van Jeffrey de Lange. In minuut 52 scoorde Yoann Cathline, maar hij stond buitenspel, dus ging het feestje voor de ploeg van Alex Pastoor niet door. Niet veel later maakte Thibo Baeten aan de andere kant de 2-1, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd. De aanvaller van Go Ahead had namelijk hands gemaakt.

Beide teams gingen voor de winst in Deventer. Cathline dwong De Lange met nog zo’n twintig minuten op de klok tot een belangrijke redding. Go Ahead schreeuwde nog om een strafschop, maar Jakob Breum kreeg een gele kaart vanwege een schwalbe. Scheidsrechter Bas Nijhuis werd door de VAR naar de kant geroepen, maar terugkomen op zijn beslissing deed Nijhuis niet, tot onbegrip van de thuisploeg. Şahin-Radlinger tikte een vrije trap van Finn Stokkers daarna nog knap tegen de paal.

De ploegen bleven uiteindelijk steken op 1-1, en daar hebben ze allebei niet zoveel aan. Almere City blijft staan in de middenmoot, terwijl Go Ahead goede zaken had kunnen doen in de strijd om Europees voetbal, maar dat dus nalaat. De ploeg van René Hake had nummer zes Ajax tot op één punt kunnen naderen bij een overwinning.