Nigeria na vroege goal en toevalstreffer naar achtste finale

Reacties

Nigeria heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de Afrika Cup 2021. In Garoua ontdeed de ploeg van bondscoach Augustine Eguavoen zich van Soedan, dat na het eerdere gelijkspel tegen Guinee-Bissau (0-0) op één punt staat in Groep D.

Nigeria na vroege goal en toevalstreffer naar achtste finale
Nigeria
Nigeria
3 - 1
Soedan
Soedan

The Super Eagles kenden een vliegende start tegen Soedan. Nadat Soedan er in de openingsfase niet in slaagde om de bal na een verre ingooi weg te werken, vond Moses Simon de vrijstaande Samuel Chukwueze (foto). De buitenspeler van Villarreal schoof de bal met links beheerst achter Soedan-doelman Ali Abu Eshrein.

Nigeria hoefde in verdedigend opzicht weinig te vrezen van Soedan. De ploeg van bondscoach Burhan Tia slaagde er in zeven van de laatste acht wedstrijden niet in om een doelpunt te maken en moest alle zeilen bijzetten om tegen Nigeria erger te voorkomen.

Toevalstreffer 
Soedan kwam met de schrik vrij bij de poging van Joe Aribo. Het schot van de middenvelder zorgde voor een klutssituatie voor het Soedanese doel, maar leverde uiteindelijk niets op. Kort daarna zorgde oud-NEC'er Taiwo Awoniyi met het nodige fortuin voor de tweede treffer. De bal belandde via William Troost-Ekong en Soedan-verdediger Salah Nemer op zijn hoofd en viel prompt binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust gooide Simon de wedstrijd op slot toen hij, na een snel uitgevoerde aanval over links, de bal koelbloedig onder Abu Eshrein door schoot. Na de pauze redde middenvelder Walieldin Khidir de Soedanese eer vanaf elf meter door zijn strafschop feilloos achter Sparta-doelman Maduka Okoye te schieten.

Door de tweede zege in de groepsfase gaat Nigeria aan de leiding in Groep D. Guinnee-Bissau treedt later op zaterdag aan tegen Egypte, dat nog puntloos is.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep D Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nigeria
3
3
0
0
6-1
+5
9
2
Egypte
3
2
0
1
2-1
+1
6
3
Soedan
3
0
1
2
1-4
-3
1
4
Guinee-Bissau
3
0
1
2
0-3
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.