Nigel de Jong tekent bij Manchester City

Nigel de Jong verkast naar Manchester City. Zijn huidige club Hamburger SV ontvangt 19,5 miljoen euro voor de middenvelder. Alleen een negatief resultaat van de medische keuring kan roet in het eten gooien.

Nigel de Jong tekent bij Manchester City

De international tekent een contract dat hem tot 2013 aan de Citizens bindt. Om de transfer niet in gevaar te brengen zat de Amsterdammer dinsdag negentig minuten op de bank bij het oefenduel van HSV met Hansa Rostock (3-0 winst voor de ploeg van Martin Jol).

Hamburger SV betreurt het vertrek van De Jong, maar lag niet te veel dwars. De middenvelder kwam voor 1,5 miljoen euro van Ajax en vertrekt nu dus voor een meervoud.

De transfer van De Jong is de twee-na-hoogste ooit van een speler die de Bundesliga verlaat. De overgang van Owen Hargreaves in 2007 van Bayern München naar Manchester United leverde de Beierse club 25 miljoen euro op. Ook bij de overgang van Emerson van Bayer Leverkusen naar AS Roma (2001) was met twintig miljoen meer geld gemoeid.

Volgens Der Kicker is HSV al bezig met vervangers. Christian Poulsen (Juventus), Stéphane M'Bia (Stade Rennes) of Demy de Zeeuw van AZ zou de opvolger van De Jong in Hamburg moeten worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen