Nieuwste Kluivert-prof is verdediger: 'Vroeger moest ik achter ze aanlopen'

Reacties

Na Patrick Kluivert en Justin Kluivert heeft nu ook Ruben Kluivert een debuut in het betaald voetbal achter de rug. De achttienjarige is in tegenstelling tot zijn vader en oudere broer een verdediger, vroeger moest hij zich al bezighouden met het uitschakelen van Justin.

Nieuwste Kluivert-prof is verdediger: 'Vroeger moest ik achter ze aanlopen'
© Pro Shots

Vrijdagavond speelde Kluivert voor Jong FC Utrecht de hele wedstrijd tegen SC Cambuur, de beloften gingen met 3-1 onderuit. Bij FOX Sports kijkt de jongste Kluivert-prof dan ook met gemengde gevoelens naar zijn eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. 'Het debuteren voelt heerlijk, alleen jammer van het resultaat. Het was niet zeker dat ik zou spelen, maar ik was er klaar voor.'

Kluivert speelde dit seizoen elf duels voor FC Utrecht Onder-19, maar werd dus een kleine twee jaar na het ondertekenen van zijn eerste contract bij de club naar de beloften overgeheveld. Voetbal werd hem natuurlijk met de paplepel ingegoten, men nam het vroeger regelmatig tegen elkaar op in huize Kluivert. 'Vroeger moest ik achter ze aanlopen, ik denk dat ik daarom zo snel ben geworden', denkt Kluivert lachend terug aan zijn jeugd.

'Als we gingen voetballen was ik vaak de jongste, dan moest ik verdedigen. Dat vond ik wel leuk en sindsdien ben ik verdediger', legt Kluivert uit. 'Ik heb heel veel geleerd van ze. Ze hebben natuurlijk alles al meegemaakt, ze geven me veel mee.' Patrick Kluivert is momenteel hoofd jeugdopleiding van Barcelona, Justin Kluivert speelt sinds 2018 in dienst van AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.