Nieuwkoop dwingt Van Bommel tot achtervolgen in halve finale beker

Reacties

Union Sint-Gillis heeft een kleine voorsprong genomen in de halve finale van strijd om de Belgische beker. In de slotfase van een weinig verheffende wedstrijd was het Bart Nieuwkoop die Union met een kopbal op voorsprong zette. Over een maand is de terugwedstrijd.

Nieuwkoop dwingt Van Bommel tot achtervolgen in halve finale beker
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Bij Antwerp kon Mark van Bommel Calvin Stengs opstellen omdat zijn schorsing pas donderdag ingaat, de Limburgse trainer had ook een plekje voor Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp. Bij Union startte Nieuwkoop, PSV-huurling Yorbe Vertessen begon op de bank, net zoals Gyrano Kerk bij de bezoekers. Beide aanvallers zouden invallen.

In het antieke Stade Joseph Marien werd het geen spektakelstuk tussen twee van de oudste clubs van België. Union nam een tikje meer risico dan zijn tegenstander, maar de eerste helft kwam en ging zonder echt doelrijpe kansen. De Brusselaars konden na rust iets meer druk zetten, maar opnieuw: kansen leverde het niet op. Beide ploegen leken goed te kunnen leven met de status quo in deze heenwedstrijd.

Het liep anders. Na een voorzet vanaf links klom Nieuwkoop het hoogste en de ex-Feyenoorder zorgde ervoor dat Union in dit tweeluik nu de beste papieren heeft. Op 2 maart wordt in Antwerpen beslist wie de finale haalt. De andere twee ploegen die om een ticket in de finale strijden zijn Zulte Waregem en KV Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.