Nieuwe strategie en hoofdredactie voor Voetbal International

Tijdens een bijeenkomst voor en door de medewerkers van Voetbal International zijn vandaag de toekomstplannen gepresenteerd. In de afgelopen maanden is gewerkt aan een plan om verder te bouwen aan een succesvol merk.

Nieuwe strategie en hoofdredactie voor Voetbal International

VI is een van de grootste mediamerken van Nederland en moet in de toekomst over alle mediavormen beter renderen. Dat geldt zowel voor de digitale uitingen als voor het weekblad. De medewerkers verhuizen in 2018 van hun werklocatie in Utrecht naar Amsterdam.

Na een periode met veel veranderingen wordt vooruitgekeken naar een gezonde toekomst en succesvolle jaren waarin VI doet waar het goed in is, namelijk het allerbeste voetbalnieuws brengen.

Vertrek hoofdredacteur
Hoofdredacteur Christiaan Ruesink (48) vertrekt bij Voetbal International. Hij was sinds mei 2016 in dienst. De ambities van Ruesink en die van VI passen niet langer bij elkaar. Ruesink en WPG Uitgevers, waaronder VI valt, hebben afgesproken dat hij tijdelijk binnen WPG media aan de slag gaat als coach.

'Mijn werk bij VI zit er op', zegt Ruesink, die overkwam van het AD, waar hij zes jaar lang algemeen hoofdredacteur is geweest. In zijn periode bij VI heeft hij, gedwongen door de financiële situatie van het bedrijf, twee reorganisaties doorgevoerd. De inkrimping van veertig procent van de redactie heeft tot een noodzakelijke kostenbesparing geleid. Verder heeft hij een nieuwe site en app gelanceerd, het betaalde digitale platform VI PRO opgezet en onlangs met de redactie een langetermijnstrategie gepresenteerd aan de directie. Het hoofdredacteurschap wordt interim ingevuld door Taco van den Velde, Peter Wekking en Dennis van Luling.

Sanne Visser, directeur bij WPG Media, bedankt Ruesink voor zijn inzet en wenst hem succes bij het vervolg van zijn carrière. 'Christiaan heeft zich met hart en ziel ingezet voor VI, ik ben blij dat hij met zijn expertise onze collega's bij de andere merken wil coachen en we hem zo dus nog even kunnen behouden voor WPG Media.'

Bekijk hier al onze video's