Nieuwe PSV-coach Van Bommel vol vertrouwen: 'Ik heb de bagage'

Reacties

Mark van Bommel is komend seizoen de hoofdtrainer van PSV. De 41-jarige Limburger neemt in Eindhoven het stokje over van Phillip Cocu, die naar Fenerbahçe vertrekt. Van Bommel heeft een driejarig contract getekend.

Nieuwe PSV-coach Van Bommel vol vertrouwen: 'Ik heb de bagage'

Van Bommel gold intern bij PSV al heel lang als de ideale kandidaat voor het hoofdtrainerschap. Hij bouwde zijn carrière zorgvuldig op, trainde afgelopen seizoen PSV Onder-19 met wie hij kampioen werd en assisteerde Van Marwijk bij Saoedi-Arabië en nu Australië.

Nu begint de voormalig middenvelder dus aan zijn carrière als hoofdcoach, bij de club waar hij als speler furore maakte. Van Bommel speelde in totaal 261 officiële duels voor PSV en kwam 79 keer uit voor het Nederlands elftal.

Van Bommel keert direct na de laatste wedstrijd met Australië op het WK terug naar Eindhoven om aan zijn nieuwe baan te beginnen. Als hij bij aanvang van de voorbereiding nog in Rusland actief is, zal PSV zijn absentie intern opvangen. Jürgen Dirkx, ook de assistent van Van Bommel bij PSV Onder-19, gaat de nieuwe hoofdcoach ook helpen bij het eerste elftal.

Van Bommel vertelt op de clubsite over zijn aanstelling: 'Het moment waarop je bij een A-selectie begint, valt niet altijd te regisseren. Ik heb die bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen.'

Volg in deze speciale VI Live het laatste nieuws uit Eindhoven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Met de komst van Van Bommel komt er een andere dynamiek bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.