Nieuwe policy Swansea met vastleggen coach Rodgers

Brendan Rodgers heeft met Swansea City een akkoord bereikt over een nieuw driejarig contract. Het binden van de Noord-Ierse oefenmeester betekent een radicale ommezwaai voor de sterk presterende nieuwkomer in de Premier League.

Nieuwe policy Swansea met vastleggen coach Rodgers

Sinds zijn komst naar het Liberty Stadium in de zomer van 2010 werkte Rodgers met een one-year rolling contract, een eenjarige verbintenis waarbij per seizoen wordt bekeken of beide partijen met elkaar verder willen. Van deze policy is Swansea-preses Huw Jenkins nu afgestapt.

'Het is nagenoeg rond, alleen het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt', zegt Rodgers. 'Mijn job is om van Swansea City een stabiele club, een vaste waarde in de Premier League te maken. Dat is dé uitdaging van dit project.'

Onder leiding van Rodgers zijn diverse spelers onder wie keeper Michel Vorm tot grote hoogte gestegen. Rodgers zei onlangs zelfs te verwachten dat de vleugelaanvallers Nathan Dyer en Scott Sinclair, topschutter Danny Graham, verdediger Steven Caulker en middenvelder Leon Britton al dan niet op korte termijn Engels international worden. Voor Swansea City zou dit een unieke gebeurtenis zijn, de club heeft nog nooit een Engels international onder contract gehad.

'Fabio Capello zal verrast zijn door het niveau van mijn spelers', aldus Rodgers. 'Het voordeel is dat zij een speelstijl beheersen waarmee ze zich op internationaal niveau moeiteloos aanpassen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's