Nieuwe Heracles-aanval toont potentie bij grote zege op Willem II

Reacties

Heracles Almelo heeft de weg omhoog vervolgd door te winnen van Willem II. Cyriel Dessers groeide met twee goals uit tot de hoofdrolspeler bij de eenvoudige zege.

Nieuwe Heracles-aanval toont potentie bij grote zege op Willem II
Heracles Almelo
Heracles Almelo
4 - 1
Willem II
Willem II

Heracles begon stroef aan het seizoen na het vertrek van clubtopscorer Adrián Dalmau en smaakmakers Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas. In de eerste vier duels werden slechts twee punten gepakt. De opluchting was daarom groot in de vorige speelronde na de 1-2 overwinning bij FC Groningen. Het had Heracles zichtbaar vertrouwen gegeven.

Willem II trachtte het initiatief te nemen in Almelo, maar was in balbezit veel te slordig om Heracles terug te dringen. De ruimtes in de Tilburgse defensie waren groot en daar wist de thuisploeg wel raad mee. Heracles kwam in de zeventiende minuut op voorsprong en dat mocht Jordens Peters zich aantrekken. De ervaren verdediger werd wel erg makkelijk afgetroefd door Dessers bij een duel op de rechterflank. De voormalige spits van NAC Breda versnelde, kapte naar binnen en schoot raak in de korte hoek: 1-0.

Het gaf Heracles even vleugels en via Silvester van der Water was het even later al bijna 2-0. Er leek zo niets aan de hand voor de ploeg van trainer Frank Wormuth, tot het defensief in de 33ste minuut misging. Drie Heraclieden zetten Mats Köhlert bij de zijlijn onder de druk en werden verrast door de pass op Mike Trésor Ndayishimiye. De Belg gaf uitstekend voor op goudhaantje Vangelis Pavlidis, die al zijn vijfde goal van het seizoen maakte. Het was voor Willem II bovendien de vijftiende keer op rij dat gescoord werd in een uitwedstrijd, dat betekende een nieuw clubrecord.

Heracles was niet erg van slag en bleef de gevaarlijkste ploeg. Het was aan Dessers te danken dat het al snel weer de voorsprong in handen kreeg. Uit een goed aangesneden vrije trap van Mauro Júnior werkte de aanvaller de bal van dichtbij tegen de touwen. Heracles kon vervolgens wat naar achter leunen om te profiteren in de omschakeling. Op die manier werd in de 55ste minuut ook toegeslagen. Alexander Merkel legde de bal bij een counter perfect terug op Van der Water en de rechtsbuiten volleerde de bal hoog in het doel binnen: 3-1.

Een paar counters later werd de genadeklap al uitgedeeld. Mauro gaf de bal goed mee aan Dessers. De maker van twee goals verkwanselde de mogelijkheid op meer, maar via Peters kwam de bal terug bij Mauro en de aanvallende middenvelder scoorde. Samen met Van der Water en Dessers blonk de van PSV gehaalde spelmaker uit. De combinaties tussen de twee aanwinsten en de opvolger van de vertrokken Kuwas verliepen dit seizoen nog niet eerder zo soepel als tegen Willem II.

Na de 4-1 zege heeft Heracles, waar Jeremy Cijntje in de slotfase nog debuteerde, op de Eredivisie-ranglijst Willem II al in het vizier. Beide clubs staan in de middenmoot.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Heracles Almelo Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.