Nieuwe directeur FC Den Bosch verklaart wegsturen van trainer

Reacties

Bernard Schuiteman was nog geen dag officieel begonnen als technisch directeur van FC Den Bosch of hij nam al afscheid van trainer Tomasz Kaczmarek. De nieuwe technische man twijfelde even of hij de 39-jarige oefenmeester het seizoen moest laten afmaken, maar besloot uiteindelijk om de samenwerking per direct te beëindigen.

Nieuwe directeur FC Den Bosch verklaart wegsturen van trainer

Schuiteman had donderdagochtend in het persbericht van Den Bosch lovende woorden over voor Kaczmarek. Toch nam hij afscheid van de trainer. 'Dat is niet leuk, want we hebben het wel over een goede trainer', vertelde de td na zijn presentatie in De Vliert. 'Tomasz heeft hier veel gedaan en veel in gang gezet. Niet alles is meteen zichtbaar voor de buitenwereld. Toch vonden we dat we deze beslissing moesten nemen.'

De keuze heeft alles te maken met de wisseling van de wacht bij de club. Den Bosch ruilde de Amerikaanse investeerders in voor nieuwe aandeelhouders met een Aziatische achtergrond. Zij stelden Schuiteman aan en met hem als directeur moet het roer om, ook op het veld. De club moet aanvallender gaan voetballen en daar past volgens de td een andere trainer bij. Den Bosch was al van plan om in de zomer afscheid te nemen van Kaczmarek en doet dat nu dus eerder.

Niet eerlijk
'Het was ook niet eerlijk geweest naar Tomasz toe om hem het seizoen te laten afmaken', vervolgde Schuiteman. 'Ik ben het liefst gewoon meteen duidelijk, dus ik ben op mijn eerste dag (woensdag, red.) met hem gaan zitten en heb het hem verteld. Ik denk dat mensen die eerlijkheid wel waarderen. Ik draai er niet omheen. Tomasz reageerde heel professioneel en weet ook dat dit gebeurt in de voetballerij. Hij heeft netjes afscheid kunnen nemen van de selectie en de mensen op kantoor. Hij pakte het uitstekend op, daarvoor verdient hij alle lof.'

Assistent-trainer William van Overbeek maakt het seizoen af bij Den Bosch. Vorig seizoen nam hij het roer al even over na het ontslag van Jack de Gier, na de 13-0 afslachting bij PEC Zwolle. Voor het nieuwe seizoen is Schuiteman al in gesprek met kandidaten. 'Ik heb er meerdere op het oog', bleef de td geheimzinnig.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Jong PSV
37
10
7
20
60-79
-19
37
17
Telstar
37
9
8
20
45-65
-20
35
18
FC Den Bosch
37
8
9
20
38-66
-28
33
19
TOP Oss
37
10
3
24
31-65
-34
33
20
Jong FC Utrecht
37
5
10
22
31-73
-42
25
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.