Nieuwe datum FC Groningen - Feyenoord, Ajax - FC Utrecht nog niet ingepland

Reacties

De KNVB heeft nieuwe data bekendgemaakt voor de wedstrijden die het afgelopen weekend werden afgelast vanwege het winterse weer. Alleen Ajax en FC Utrecht zijn nog in afwachtingen van een nieuwe datum voor hun onderlinge duel.

Nieuwe datum FC Groningen - Feyenoord, Ajax - FC Utrecht nog niet ingepland
© Pro Shots

De KNVB zette een streep door alle Eredivisie-wedstrijden die afgelopen zondag afgewerkt zouden worden: FC Groningen - Feyenoord, Willem II - ADO Den Haag en VVV-Venlo - Sparta Rotterdam. Feyenoord reist op woensdag 24 februari naar Groningen voor dat inhaalduel (18.45 uur). Willem II en ADO Den Haag spelen diezelfde dag, maar dan om 16.30 uur. De wedstrijd tussen VVV-Venlo en Sparta Rotterdam vindt plaats op dinsdag 9 maart om 18.45 uur.

Datum: Wedstrijd: Tijd:
Woensdag 24 februari Willem II - ADO Den Haag 16.30 uur
Woensdag 24 februari FC Groningen - Feyenoord 18.45 uur
Dinsdag 9 maart VVV-Venlo - Sparta Rotterdam 18.45 uur

De reden dat Ajax en FC Utrecht nog geen nieuwe datum weten, is omdat Ajax nog actief is in de Europa League en het TOTO KNVB-bekertoernooi. Over de vroege tijdstippen van de inhaalwedstrijden zegt de KNVB het volgende:  'Bij het inplannen van de wedstrijden moet rekening worden gehouden met de aanvangstijden van de wedstrijden in de Champions League. De UEFA-regels staan niet toe dat er tegelijkertijd met Champions League-wedstrijden ook wedstrijden uit de nationale (beker)competitie live op televisie worden uitgezonden.'

Keuken kampioen Divisie
Ook het programma van de Keuken Kampioen Divisie werd door het winterse weer in de war geschopt. Dit zijn de nieuwe data:

Datum: Wedstrijd: Tijd:
Dinsdag 16 februari Helmond Sport - Almere City FC 16.30 uur
Dinsdag 16 februari Telstar - NAC Breda 21.00 uur
Vrijdag 19 februari Jong Ajax - SC Cambuur 16.30 uur
Dinsdag 2 maart Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 18.45 uur

Voor NEC – FC Den Bosch, Jong PSV – Helmond Sport en Almere City – FC Volendam wordt op korte termijn een nieuwe speeldatum bekend gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.