Nieuwe buitenspeltechnologie zorgt in België voor boosheid en hoongelach

Reacties

De entree van de nieuwe 3D-technologie om buitenspel te bepalen is in België niet onopgemerkt voorbijgegaan. En dat is een understatement. Een vertraging van liefst zeven minuten leidde tot gemor, boosheid en hoongelach tijdens het duel tussen Standard Luik en OH Leuven.

Nieuwe buitenspeltechnologie zorgt in België voor boosheid en hoongelach
© Pro Shots
Standard Luik
Standard Luik
2 - 2
OH Leuven
OH Leuven

Er was al aangekondigd dat de invoering van de nieuwe technologie een proces van vallen en opstaan zou zijn. Dat bleek in de 52ste minuut van het duel in Luik. Denis Dragus leek de thuisploeg op 3-0 te zetten, maar toen kwam de spiksplinternieuwe technologie om de hoek kijken. Uiteindelijk had de arbitrage, en vooral het VAR-team in Tubeke, er zeven minuten voor nodig om te bepalen dat Dragus met zijn schouder buitenspel had gestaan.

Gedurende die onderbreking ontstond gemor op de tribunes. Spelers meldden zich vertwijfeld bij de arbiter, die ook niet anders kon dan wachten. De boosheid ontaardde vervolgens in hoongelach.

Het lachen verging de fans van de thuisploeg in de slotfase compleet. Juist in de toegevoegde speeltijd gaf Standard de 2-0 voorsprong helemaal uit handen. Leuven sloeg in de 96ste en 99ste minuut toe, met een gelijkspel tot gevolg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop ging de Belgische scheidsrechterscommissie door het stof. 'Gisteren is een menselijke fout gebeurd. Bij het trekken van de lijn zijn enkele fouten gemaakt, waardoor het hele proces opnieuw moest beginnen. We verzekeren dat dat in de toekomst niet meer zal gebeuren', vertelde Stephanie Forde van het Referee Department aan Sporza. Zij gaf tevens aan dat het proces in principe niet langer dan twee minuten in beslag mag nemen.

Voor Standard waren de druiven zuur. 'Op dat moment stonden wij 2-0 voor en hadden wij de match stevig in handen, maar die lange onderbreking heeft mijn spelers uit hun concentratie en hun flow gehaald', mopperde coach Luka Elsner (foto) in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'Met uiteindelijk het gevolg dat wij nog twee punten te grabbel gooiden', aldus de Sloveen, die wel toevoegde de averij niet helemaal aan het oponthoud te willen toeschrijven.

Hoodfrolspeler Dragus was al even chagrijnig. 'Als zeven minuten beelden bekijken nog geen uitsluitsel geven over het feit dat een goal al dan niet buitenspel is, zou het voordeel aan de doelpuntenmaker moeten gegeven worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.