Nieuwe bondscoach van België houdt zich op de vlakte over doorselecteren

Reacties

Domenico Tedesco is woensdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van België. Voor de Duitse Italiaan lijkt het tijd om eindelijk eens te gaan doorselecteren bij De Rode Duivels, maar zelf ziet hij dat niet als een prioriteit. Tedesco kijkt vooral naar kwaliteit, zo benadrukte hij.

Nieuwe bondscoach van België houdt zich op de vlakte over doorselecteren
© Pro Shots

De zogeheten 'Gouden Generatie' van België is nu al lang bij elkaar en wordt slechts sporadisch ververst. Op het afgelopen WK waren spelers als Jan Vertonghen (35), Toby Alderweireld (33) en Dries Mertens (35) bijvoorbeeld nog altijd basisspelers. Het toernooi in Qatar werd een flinke teleurstelling voor de Belgen, die al na de groepsfase naar huis moesten.

In België wordt er nu al een tijdje gediscussieerd of het niet eens tijd is voor een frisse wind door de nationale ploeg. 'Dit was ook een onderwerp tijdens onze eerste gesprekken', zei Tedesco woensdag. 'Ik maakte meteen duidelijk dat er voor mij geen jong en oud is: enkel de kwaliteit telt. Ik denk niet dat we veel tijd hebben om te experimenteren, we moeten gewoon het best mogelijke team opstellen. Of de gemiddelde leeftijd nu 24 of 29 is: leeftijd is voor mij niet het belangrijkste.'

Dat er nieuwe namen bij de Belgische ploeg komen, wilde Tedesco tegelijkertijd niet uitsluiten. 'De laatste weken heb ik de Jupiler Pro League wat gevolgd', zei de opvolger van Martínez. 'Er is veel jong talent, de clubs geven jonge spelers veel speelkansen. Dat is heel interessant. Er ligt veel werk op de plank, we moeten alle spelers en clubs leren kennen.'

Tedesco zal op vrijdag 24 maart voor het eerst op de bank zitten bij België, dat dan tegen Zweden aan de EK-kwalificatiecyclus begint. 'Onze belangrijkste doelstelling is om ons te plaatsen voor het EK 2024', maakte de nieuwe bondscoach duidelijk. 'Dat zal niet makkelijk worden, want we hebben sterke tegenstanders in de voorronde, maar ik ben er zeker van dat we het kunnen.' België neemt het in de kwalificatiepoule op tegen Zweden, Oostenrijk, Azerbeidzjan en Estland.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.