Nieuw avontuur lonkt voor Sigthórsson: 'Ik kan nog mooie dingen laten zien'

Reacties

Kolbeinn Sigthórsson verwacht op korte termijn te beginnen aan een nieuw voetbalavontuur. Zijn contract bij FC Nantes, dat nog tot medio 2020 liep, werd begin maart ontbonden en dus is de IJslandse spits vrij op te pikken door clubs. 'Ik ben weg bij Nantes, maar ik verwacht snel te tekenen bij een nieuwe club', klinkt het hoopvol.

Nieuw avontuur lonkt voor Sigthórsson: 'Ik kan nog mooie dingen laten zien'

De 29-jarige IJslander speelde sinds de zomer van 2015 voor Nantes, dat hem destijds voor drie miljoen euro overnam van Ajax. Mede door blessureleed kwam Sigthórsson in vier jaar tijd niet verder dan 33 wedstrijden voor de Franse Ligue 1-club. Sinds 9 april 2016 speelde de voormalig spits van Ajax en AZ, die tussendoor nog werd verhuurd aan Galatasaray, zelfs maar vier keer mee.

'Ik heb niet veel gespeeld de afgelopen tijd, maar ik ben weer fit', verzekert de 48-voudig IJslands international op de clubwebsite van Ajax. 'Ik werk iedere dag met een personal trainer om in conditie te blijven. Ik voel me heel sterk en ik ben pas 29 dus ik kan nog mooie dingen laten zien.' Sightórsson laat in het midden bij welke club hij binnenkort zijn kunsten gaat vertonen. De IJslander werd in de afgelopen periode wel in verband gebracht met Vancouver Whitecaps

Ajax - PSV
Uiteraard werd de IJslander ook nog even gevraagd naar een voorspelling voor de cruciale wedstrijd tussen Ajax en PSV van aanstaande zondag. 'Het wordt 1-0 door een vrije trap van Lasse Schöne. Hij heeft het al vaak genoeg laten zien dit seizoen en zondag gaat hij het weer doen', aldus Sigthórsson, die zelf de winnende tegen PSV maakte in het seizoen 2013/14 (foto).

Of Sigthórsson zijn oude club dit seizoen nog kampioen ziet worden? 'Het verschil is nu vijf punten, dus Ajax moet winnen en de druk weer opvoeren. Het is tijd om de schaal terug te brengen naar Amsterdam', besluit de spits, die ook optimistisch is over de Champions League-kansen van Ajax. 'Het is ongelofelijk dat ze in de kwartfinale staan. Maar als je kijkt naar hoe goed ze spelen, zoals in Bernabéu, is het eigenlijk ook weer geen verrassing. Ajax heeft gewoon een heel sterk team. Ik denk dat ze nog verder kunnen komen. Dit elftal kan de finale halen. Waarom niet?'

Spelersprofiel

K. Sigþórsson


Geboortedatum:
14 maart 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Reykjavík
Nationaliteit
IJsland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
84 kg
De mooiste goals bij Ajax-PSV: Lens, Suárez, De Jong, Sneijder en meer
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.