Niet Van Bronckhorst, maar Santos wordt nieuwe trainer Besiktas

Reacties

Giovanni van Bronckhorst wordt niet de nieuwe trainer van Besiktas. De oefenmeester was lang topkandidaat om de scepter te gaan zwaaien bij de Turkse topclub, maar Besiktas heeft voor Fernando Santos gekozen.

Niet Van Bronckhorst, maar Santos wordt nieuwe trainer Besiktas
© Pro Shots

De oud-international was een week geleden al zo goed als tot een akkoord gekomen met Besiktas. Van Bronckhorst zag de stap naar de broeierige Süper Lig absoluut zitten, maar had wel één belangrijke voorwaarde: hij wilde een vertrouwenspersoon mee als assistent-trainer. Zeker twee Nederlandse kandidaten werden gepolst.

Jean-Paul van Gastel zag een stap naar Turkije wel zitten. De oefenmeester van NAC Breda kwam zelfs tot een persoonlijk akkoord bij de club en presenteerde zijn vertrekwens aan de clubleiding, maar de technische leiding van de middenmoter uit de Keuken Kampioen Divisie was onverbiddelijk. Een conflict van enkele dagen volgde, maar zaterdag werd duidelijk dat de onderhandelingen gestaakt waren en Van Gastel verder gaat bij NAC.

Ook Leon Vlemmings werd op voorspraak van Van Bronckhorst benaderd door Besiktas, maar de ervaren voetbalman wilde zijn functie als innovatiemanager van FC Dordrecht niet naast zich neer leggen.

Doordat het Van Bronckhorst niet lukte zijn staf tijdig samen te stellen, is in onderling overleg met de Turken besloten niet met elkaar in zee te gaan. Besiktas heeft nu voor Santos gekozen als nieuwe trainer. De Portugese coach was in het verleden werkzaam voor onder meer Benfica, FC Porto, Sporting Portugal en diverse Griekse topclubs. Daarnaast was hij bondscoach van Polen, Griekenland en Portugal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Santos werd met FC Porto kampioen van Portugal en won tweemaal de Portugese beker. Het hoogtepunt van zijn loopbaan beleefde hij in 2016, toen hij met Portugal het EK won. In 2019 leidde hij Portugal ook naar de eindzege in de Nations League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.