Niet fitte Robben mist ook duel met VVV-Venlo

Reacties

FC Groningen kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo niet beschikken over Arjen Robben. De 36-jarige aanvoerder is niet fit genoeg om in actie te komen tegen de Limburgers.

Niet fitte Robben mist ook duel met VVV-Venlo
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het is de vijfde keer in zeven Eredivisie-duels dat Robben niet bij de wedstrijdselectie van Groningen zit. De routinier had bij de seizoensouverture tegen PSV nog een basisplaats, maar moest de strijd na een half uur staken met een liesblessure.

Twee weken geleden maakte hij als invaller zijn rentree tegen FC Utrecht en leek het de goede kant op te gaan, maar afgelopen week ontbrak hij weer in het uitduel met Fortuna Sittard. Deze week werkte Robben binnen een individueel programma af en vrijdag gaf trainer Danny Buijs aan dat hij nog niet klaar is voor de confrontatie met VVV. De linkspoot blijft daardoor voorlopig staan op 44 speelminuten in de Eredivisie dit seizoen.

Waar Robben precies last van heeft, maakt Groningen niet bekend. 'Iedereen is fit, op Arjen na. Hij is er niet bij zaterdag. In de loop van de dag krijgen we de uitslagen van de coronatesten, dus dat is altijd even afwachten, maar als dat weer goed is, missen we in principe alleen Arjen', vertelt Buijs in gesprek met het clubkanaal.

Groningen gaat tegen VVV op zoek naar de vierde Eredivisie-zege van het seizoen, maar de bezoekers hebben ook wat goed te maken na de 0-13 nederlaag tegen Ajax van afgelopen weekend. 'VVV is op zich helemaal niet verkeerd aan het seizoen begonnen. Ze pakten een punt tegen FC Utrecht en AZ en winnen uit van FC Emmen. Alleen ja, afgelopen weekend hebben ze een enorme draai om de oren gehad van Ajax', zegt Buijs.

'Daarna hebben ze natuurlijk wel weer een bekerwedstrijd gewonnen van FC Den Bosch. Ik vind het lastig te zeggen met wat voor gevoel ze hierheen komen, maar ik vind ook dat wij niet zoveel naar VVV moeten kijken. We zijn zelf goed begonnen aan het seizoen, die lijn moeten we doorzetten tegen VVV', aldus de coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.