Nicolas Pépé troeft Mbappé en Neymar af en is klaar voor toptransfer

Reacties

Nicolas Pépé bewijst dit seizoen dat hij het niveau van Lille is ontgroeid. De vraag is of het al deze maand tot een toptransfer komt voor de 'Most Valuable Player' van de Ligue 1.

Nicolas Pépé troeft Mbappé en Neymar af en is klaar voor toptransfer

Paris Saint-Germain blijkt ook dit seizoen weer een klasse apart in de Franse competitie en het is allang niet meer de vraag of, maar wanneer de ploeg van Thomas Tuchel een nieuw kampioensfeestje mag vieren. PSG heeft een voorsprong van dertien punten op achtervolger Lille en heeft ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld dan de nummer twee van de ranglijst.

Met sterren als Neymar, Kylian Mbappé en Edinson Cavani in huis is het niet opvallend dat PSG ook veruit de meest scorende ploeg in de Ligue 1 is. De regerend landskampioen heeft al 53 keer feestgevierd, terwijl de 'concurrentie' net boven de dertig goals uitkomt. Toch speelt de meest waardevolle speler van de Franse competitie niet bij PSG, maar bij Lille. Nicolas Pépé is de naam.

De 23-jarige Ivoriaan is dit seizoen niet te stoppen en goud waard voor zijn ploeg. Vrijdagavond nam hij een goal en een assist voor zijn rekening tegen SM Caen, waardoor Lille met 1-3 won. Pépé is nu bij 20 van de 32 competitiedoelpunten van Lille direct betrokken geweest: dertien keer was hij de afmaker en zeven keer de aangever. Ook verdiende hij nog een penalty waaruit gescoord werd.

Tekst gaat verder onder de tabel

Meest waardevolle spelers van dit seizoen in de Ligue 1

Naam Club Doelpunten Assists Totaalscore
Nicolas Pépé Lille 13 7 20
Kylian Mbappé PSG 14 4 18
Neymar PSG 11 6 17
Emiliano Sala FC Nantes 12 3 15
Florian Thauvin Marseille 11 3 14

Na zijn heldenrol tegen Caen heeft Pépé zijn totaal van vorig seizoen al overtroffen. In het voetbaljaar 2017/18 was de vleugelaanvaller (die ook als centrumspits uit de voeten kan) goed voor dertien goals en vijf assists in de Ligue 1. Lille beleefde toen een heel ander seizoen dan nu. De ploeg moest tot het einde vrezen voor degradatie en eindigde uiteindelijk als zeventiende, slechts één punt boven de degradatiezone.

Bij Lille waren er niet alleen sportieve, maar ook financiële problemen. In de afgelopen zomer moesten verschillende spelers vertrekken om ruimte te maken op de balans en veel fans hielden hierdoor rekening met opnieuw een zwaar seizoen. Dankzij de fenomenale Pépé mag er echter gedroomd worden van Champions League-voetbal. Niets is zo onvoorspelbaar als voetbal.

De vraag is of Pépé het seizoen gaat afmaken bij Lille. Zijn uitzonderlijke seizoen blijft in het buitenland niet onopgemerkt en verschillende Europese topclubs hebben de sneltrein op de korrel. Vooral Arsenal wordt vaak genoemd, maar manager Unai Emery gaf onlangs aan dat The Gunners in januari geen topaankopen kunnen doen. Bij het horen van die woorden werd in Noord-Frankrijk opgelucht ademgehaald.

Pépé zelf probeert de aanhang verder gerust te stellen, door te beloven dat hij in ieder geval het seizoen afmaakt bij Lille. 'Ik ben met mijn gedachten alleen maar bij deze club', beweerde de aanvaller. 'Hopelijk kunnen we het seizoen eindigen met Europees voetbal. Waarom niet? Dat zou geweldig zijn.' Pépé heeft bij Lille nog een contract tot medio 2022. Zijn werkgever staat dan ook stevig in de schoenen bij eventuele transferonderhandelingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.