Nice ontsnapt met bankzitter Sneijder aan smadelijk verlies

OGC Nice heeft op eigen veld genoegen moet nemen met een punt. Wesley Sneijder zag als bankzitter de thuisploeg tegen Angers ontsnappen aan een nederlaag (2-2).

Sneijder was na drie duels noodgedwongen op de tribune weer inzetbaar, maar trainer Lucien Favre achtte het nog te vroeg voor een basisplaats voor de Oranje-international. De resultaten (drie mooie zeges) zonder de middenvelder waren ook geen reden Sneijder op te stellen.

Tegen Angers liep het echter niet best met Nice, dat een gebrek aan inspiratie moest bekopen met een 0-2 achterstand na 34 minuten. Mateo Pavlovic en Karl Toko Ekambi zetten de thuisploeg in de Allianz Rivièra te kijk. Zes minuten voor rust verkleinde Mario Balotelli de achterstand. De Italiaanse aanvaller bevestigde met de benutte strafschop zijn goede productie in thuisduels. In de vijftien competitiewedstrijden op eigen veld scoorde hij vijftien keer.

Een kwartier voor tijd dwong Balotelli met een poging van 25 meter Angers-keeper Alexandre Letellier een corner weg te geven. Uit de hoekschop werkte Ismaël Traoré de bal in het eigen doel, waardoor Nice ontsnapte aan een thuisnederlaag en voorkwam dat het Angers op de ranglijst voor moest laten gaan. Want Nice kwam niet meer tot scoren, zoals Sneijder ook niet binnen de lijnen kwam.