Neymar staat eindelijk op in knock-outfase en zorgt voor PSG-euforie

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond ten koste van Borussia Dortmund toegang verschaft tot de kwartfinale van de Champions League. Bij het repareren van de 2-1 nederlaag van drie weken geleden speelde Neymar een belangrijke rol.

Neymar staat eindelijk op in knock-outfase en zorgt voor PSG-euforie
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

PSG kon niet beschikken over Marco Verratti, Thomas Meunier (beiden geschorst), Thiago Silva en Ander Herrera (beiden geblesseerd). Bovendien was Kylian Mbappé niet fit genoeg voor een basisplaats. De 21-jarige aanvaller voelde zich de afgelopen dagen niet lekker en werd zelfs - negatief - getest op het coronavirus.

Vanwege datzelfde virus werd het treffen in Parc des Princes zonder publiek afgewerkt. In dit merkwaardige decor beleefde PSG een stroeve start. De combinaties liepen stroef en Dortmund kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Na een zo'n uitbraak scheelde het enkele centimeters of Erling Braut Haaland had de bal in het doel van de Franse kampioen gegleden.

Naarmate de eerste helft vorderde, voerde PSG de druk op. Na een gemiste mogelijkheid van Edinson Cavani (die voorlangs schoot) was Neymar in de 28ste minuut wél succesvol. De dribbelaar, die de afgelopen seizoenen zo vaak werd geplaagd door fysiek malheur in de knock-outfase van de Champions League, kopte raak uit een hoekschop van Ángel Di María na een loopactie waarmee hij Achraf Hakimi volledig verraste.

Dortmund was het daarna even helemaal kwijt. De equipe van Lucien Favre, die in de heenwedstrijd bijna geen kans had weggegeven, leverde veelvuldig de bal in en liet grote ruimtes ontstaan. Dankzij nota bene verdediger Juan Bernat werd het 2-0; de Spanjaard toucheerde de bal heel licht, maar dat was voldoende om toe te slaan uit een voorzet van Pablo Sarabia.

In de tweede helft controleerde PSG het duel, zonder echt gevaarlijk te worden, uitgezonderd een vrije trap van Di María. Het verweer van Dortmund was lange tijd uiterst pover, maar in de slotfase werd de druk opgevoerd. Veel verder dan een van richting veranderd schot van Julian Brandt kwamen de bezoekers echter niet.

Opstootje
Tot overmaat van ramp voor de Duitse topclub kreeg Emre Can nog een rode kaart na een opstootje met Neymar. Di María - die al gewisseld was - liet zich hierbij ook gelden en incasseerde een gele kaart. Dat kost hem de eerste ontmoeting in de kwartfinale. Bij de thuisploeg viel Mbappé na 64 minuten in, zonder heel dreigend te worden.

Zo blijft PSG in de race voor het ultieme doel van de Qatarese eigenaars: het winnen van de Champions League. Sinds de overname een klein decennium geleden viel het doek steevast voor de halve finale. PSG wil uitgerekend in het jubileumjaar (de club bestaat vijftig jaar in 2020) daar verandering in brengen.

Bekijk de 1-0 van Neymar:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk de 2-0 van Juan Bernat:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.