Neymar reageert op akelige beschuldigingen: 'Een absurde leugen'

Reacties

Neymar heeft met een uitgebreid statement gereageerd op het bericht dat zijn contract met Nike is verscheurd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De Braziliaan noemt de bewering dat hij niet wilde meewerken aan een intern onderzoek een 'absurde leugen'.

Neymar reageert op akelige beschuldigingen: 'Een absurde leugen'
© Pro Shots

Neymar en Nike gingen in augustus 2020 uit elkaar, al werd de reden daarvoor nooit helemaal duidelijk. Uit onderzoek van The Wall Street Journal blijkt nu dat Nike de samenwerking heeft stopgezet omdat een vrouwelijke medewerker van het bedrijf Neymar heeft beschuldigd van seksuele intimidatie. Neymar heeft deze beschuldigingen altijd ontkend.

Nike besloot toch om het contract met Neymar te beëindigen. 'Dat hebben we gedaan omdat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek naar de beschuldigingen van een medewerker', liet juridisch directeur Hillary Krane weten. Neymar wil benadrukken dat daar niets van waar is.

In een uitgebreide verklaring deelt Neymar zijn kijk op de zaak. Hij schrijft onder meer: 'Ik heb nooit de kans gekregen om mezelf te verdedigen. Ik weet niet eens wie de persoon is. Ik heb niet eens de kans gekregen om met haar te praten, om de echte redenen voor haar pijn te leren kennen. Die persoon, een werknemer van Nike, is niet beschermd. Ik, een gesponsorde atleet, ben niet beschermd. Hoelang gaat dit nog zo door?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.