Neymar of Lautaro Martínez? Rivaldo voorziet Barcelona van advies

Reacties

Er wordt al een tijdje niet gevoetbald in Spanje en er gaat vermoedelijk ook nog wel even niet gevoetbald worden in Spanje. De coronacrisis heeft de hele boel stilgelegd en zal waarschijnlijk ook gevolgen gaan hebben voor de aankomende transferperiode(s). Toch wordt in de Spaanse media nog dagelijks geschreven over een aanstaande megatransfer voor kampioen Barcelona.

Neymar of Lautaro Martínez? Rivaldo voorziet Barcelona van advies
© Pro Shots

De Catalanen zijn eigenlijk al sinds het vertrek van Neymar, in de zomer van 2017, op zoek naar een nieuwe sterspeler voor in de voorhoede. Er werd veel geld op tafel gelegd voor spelers als Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho en Antoine Griezmann, maar zij hebben allen niet weten te overtuigen. De technische leiding is alweer op zoek naar vers bloed en denkt volgens de kranten na over de terugkeer van Neymar, maar ook over de mogelijke komst van Lautaro Martínez. De Argentijn (22) doet het goed bij Internazionale en zou bij Barcelona op den duur de vervanger van Luis Suárez (33) kunnen worden.

De laatste dagen gaat het in de Catalaanse kranten haast alleen maar over Martínez, die bovenaan de verlanglijst zou staan. Voormalig sterspeler Rivaldo hoopt dat die berichtgeving niet klopt. 'Martínez is een goede speler, maar hij moet zich nog ontwikkelen en stappen maken, om in de toekomst een topspeler te kunnen worden', stelt Rivaldo in gesprek met met Marca. 'Neymar moet de prioriteit zijn voor Barcelona. De club zou alles op alles moeten zetten om hem terug te halen.'

PSG betaalde tweeënhalf jaar geleden een transfersom van liefst 222 miljoen euro voor Neymar, die daarmee nog altijd de duurste speler aller tijden is. Het is echter geen geheim dat de Braziliaan weer wil vertrekken uit Frankrijk. Afgelopen zomer deed hij nog zijn best om een terugkeer naar Barcelona te forceren, maar zonder succes. Tijd voor een nieuwe poging, vindt Rivaldo. 'PSG is bereid om hem te laten gaan en hij heeft nog veel mooie jaren voor zich. Neymar (28) zou geen enkel risico vormen voor Barcelona', aldus de Braziliaan.

De vraag is natuurlijk of Neymar (of Martínez) komende zomer wel haalbaar is voor Barcelona. Net als de andere topclubs in Europa missen de Spanjaarden in deze periode veel inkomsten. SPORT heeft begrepen dat er intern al besloten is dat Martin Braithwaite, die pas drie wedstrijden voor de club heeft gespeeld, in de zomer alweer moet vertrekken. Niet omdat de technische leiding ontevreden is over de Deen, het tegenovergestelde is waar, maar simpelweg omdat Barcelona het geld nodig heeft voor de komst van andere spelers. Een eventuele transfersom voor Braithwaite zal echter natuurlijk niet in de buurt komen van het bedrag dat Neymar of Martínez moet gaan kosten. Maar alle beetjes helpen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.