Neymar laat zich meteen zien bij rentree

Neymar heeft meteen van zich doen spreken bij zijn eerste wedstrijd in drie maanden tijd. De 27-jarige dribbelaar was er in de nacht van vrijdag op zaterdag in hoge mate verantwoordelijk voor dat Brazilië een vriendschappelijke ontmoeting met Colombia niet verloor.

Brazilië
Brazilië
2 - 2
Colombia
Colombia

Natuurlijk ging de meeste aandacht in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens uit naar Neymar, die begin juni een blessure opliep en daardoor de strijd om de Copa América moest missen. Daarna begon een lange transfersoap die pas afgelopen week zijn voorlopig laatste aflevering kende: Neymar blijft in elk geval dit seizoen bij Paris Saint-Germain.

Tegen Colombia liet de aanvaller zich van zijn positieve kant zien. Het was uit zijn hoekschop dat Casemiro in de negentiende minuut de score opende met het hoofd. Vlak voor het uur zorgde Neymar bovendien voor de 2-2 door van dichtbij voorbereidend werk van Philippe Coutinho af te ronden. Tussendoor was Luis Muriel tweemaal trefzeker voor de Colombianen. De aanvaller van Champions League-deelnemer Atalanta Bergamo verzilverde in de 25ste minuut een strafschop en was negen minuten nadien het eindstation van een fraaie aanval.

Ajacied David Neres loste zes minuten voor tijd Richarlison af, maar ook hij kon geen verandering brengen in de 2-2 stand. Brazilië speelt dinsdag in Los Angeles tegen Peru in een reprise van de eindstrijd van het toernooi om de Copa América. Colombia stuit diezelfde dag op Venezuela in Tampa.

Costa Rica
Costa Rica
1 - 2
Uruguay
Uruguay

Uruguay won in de nacht van vrijdag op zaterdag met 1-2 van Costa Rica in vriendschappelijk verband. Een goal van Jonathan Rodríguez in de negentigste minuut besliste het duel. Giorgian De Arrascaeta had de tweevoudige wereldkampioen vlak voor rust op voorsprong gezet vanaf de penaltystip, waarna Celso Borges in de 48ste minuut zorgde voor de gelijkmaker. PSV'er Gastón Pereiro maakte de negentig minuten vol bij Uruguay.