Paris Saint-Germain blijft onaantastbaar in de Ligue 1. De koploper rekende zaterdag eenvoudig af met OGC Nice, waardoor het gat met de concurrentie voor deze fase van de competitie enorm blijft.

Nice
0 - 3
PSG
PSG

PSG kwam in de 22ste minuut op voorsprong via Neymar. De Braziliaanse vedette, die door trainer Thomas Tuchel als nummer 10 wordt gebruikt, mocht vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied en plaatste de bal in de verre hoek: 0-1.

Nice hield de schade in de eerste helft nog beperkt. Neymar scoorde zeven minuten voor rust opnieuw, maar de goal werd afgekeurd omdat aangever Kylian Mbappé buitenspel stond. In de tweede helft viel de 0-2 al snel alsnog. Na een snelle combinatie door het hart van de defensie met Neymar hielp Mbappé de kans om zeep, maar sloeg Cristopher Nkunku in de rebound wel toe.

Na de tweede gele kaart voor Wylan Cyprien in minuut 59 voor een lompe overtreding op Neymar ebde de hoop op een comeback weg bij Nice, dat in de blessuretijd een tweede treffer van Neymar om de oren kreeg. Daardoor is de aanvaller van PSG met zeven goals uit zeven wedstrijden topscorer van de Ligue 1.

PSG verloor in acht competitiewedstrijden nog geen enkel punt. De laatste ploeg die dat lukte was Olympique Lillois in het seizoen 1936/37. Het gat met het Olympique Lyon van Memphis Depay, dat zaterdagavond Nantes ontvangt en volgende week op bezoek komt in Parijs, bedraagt nu liefst elf punten.