Newcastle kan Wijnaldum-kunststukje van zes jaar geleden niet herhalen

Reacties

Newcastle United is er dinsdagavond niet in geslaagd om de laatste plek van de Premier League over te dragen aan Norwich City. In een rechtstreekse confrontatie had Newcastle goede zaken kunnen doen, maar een stunt die zes jaar geleden werd vormgegeven door Georginio Wijnaldum werd niet herhaald.

Newcastle kan Wijnaldum-kunststukje van zes jaar geleden niet herhalen
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 1
Norwich City
Norwich City

De laatste keer dat Newcastle een thuiswedstrijd in de competitie als hekkensluiter begon, was eind 2015. Aan de hand van Wijnaldum verliet Newcastle toentertijd de laatste plaats in de Premier League door van Norwich te winnen, de middenvelder scoorde in die wedstrijd (6-2) liefst viermaal.

Zes jaar later slaagde Newcastle er niet opnieuw in om via Norwich de rode lantaarn over te dragen. Het lukte de club bijna, wat op zichzelf al een knappe prestatie was. Newcastle kwam immers in de tiende minuut met een man minder te staan, Ciaran Clark kreeg rood voor het neertrekken van een doorgebroken speler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo moest Newcastle het over een andere boeg gooien. Norwich werd aardig in toom gehouden en na een kwartier in de tweede helft kwam de thuisclub verrassend op voorsprong. Billy Gilmour van Norwich maakte hands en de bal ging op de stip. Oog in oog met penaltykiller Tim Krul faalde Callum Wilson niet, hoewel de goalie erg dicht bij een redding kwam.

Het laatste half uur stond in het teken van tegenhouden, waarin Newcastle bijna slaagde. De eerste zege van het seizoen leek er lang te komen, maar in de slotfase sloeg Teemu Pukki alsnog toe. Door het gelijkspel blijft Newcastle hekkensluiter, maar er is een klein beetje hoop: met de nieuwe eigenaar kan er in de winterstop flink geïnvesteerd worden.

Overige uitslag


Di 30 nov. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.